Ο καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα χιονίσει

Ο καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα χιονίσει Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά τοπικές χιονοπτώσεις. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τις πρωινές ώρες ισχυρές.

Γρήγορα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βοριάδες 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ