Κορωνοϊός: Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο στα Ιωάννινα

Κορωνοϊός: Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο στα Ιωάννινα Facebook Twitter
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI
0

Συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε σε γηροκομείο στα Ιωάννινα το απόγευμα του Σαββάτου.

Στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με το Έθνος, είχε επιβεβαιωθεί κρούσμα μεταξύ του προσωπικού στον συγκεκριμένο Οίκο Ευγηρίας. Ακολούθησε έλεγχος των ηλικιωμένων και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, πάνω από 20 έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Ορισμένοι μεταφέρθηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, οι οποίες είναι πλέον υπερπλήρεις και για τους υπόλοιπους εξετάζεται η διακομιδή σε νοσοκομείο εκτός Ηπείρου, πιθανότατα στην Πάτρα. Την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται συνολικά 53 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ συνολικά υπάρχουν 55 κρεβάτια, με τις δύο κλίνες να είναι «κλεισμένες» για σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δύο από τα κρούσματα στο γηροκομείο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άρτας, ένα στις Φιλιάτες και ένα στην Πρέβεζα, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές από το Πανεπιστημιακό. Για όλη την Ήπειρο υπάρχουν συνολικά οκτώ κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και οι πέντε είναι καλυμμένες.

Η χθεσινή καταγραφή στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων «έδειξε» 19 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την περιοχή να βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού και το νοσοκομείο σε οριακό σημείο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάρις Καρβουνόπουλος μετά το εγκεφαλικό στην Πάρο: Είναι δυνατόν το νησί να έχει αξονικό χωρίς χειριστές;

Ελλάδα / Πάρις Καρβουνόπουλος μετά το εγκεφαλικό στην Πάρο: «Είναι δυνατόν το νησί να έχει αξονικό χωρίς χειριστές;»

«Είναι δυνατόν ένα πλούσιο νησί των Κυκλάδων να διαθέτει ένα ασθενοφόρο; Έζησα ως ασθενής την αγωνία του πληρώματος που έπρεπε να διαχειριστεί 1,2 και 3 περιστατικά μαζί… Πραγματικός εφιάλτης» ανέφερε ο Πάρις Καρβουνόπουλος
NEWSROOM
Πετρούπολη: Συνελήφθη στη Λιόν ο 39χρονος που πυροβόλησε άνδρα έξω απο νυχτερινό κέντρο

Ελλάδα / Πετρούπολη: Συνελήφθη στη Λιόν ο 39χρονος που πυροβόλησε άνδρα έξω απο νυχτερινό κέντρο

Στη Λιόν της Γαλλίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 39χρονος δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενός 33χρονου, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Πετρούπολη
NEWSROOM