Τα Ιωάννινα είναι πολύ κοντά στο lockdown εκτίμησε ο δήμαρχος της πόλης, Μωυσής Ελισάφ, μιλώντας για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην περιοχή.

 

Ο κ. Ελισάφ εκτίμησε πως το lockdown είναι πολύ κοντά, τόσο λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, όσο και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας.

 

Χθες, από τα 715 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 52 καταγράφηκαν στα Ιωάννινα. Από αυτά, τα 32 συνδέονταν με τη συρροή στην πτηνοτροφική μονάδα.

 

«Εντός του Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί πάνω από 250 ενεργά κρούσματα και ο καθημερινός αριθμός είναι συνεχιζόμενα αυξανόμενος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Ελισάφ. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας», ανέφερε στις ίδιες δηλώσεις.

 

«Ενεργοποιήθηκε και τρίτη μονάδα Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η πληρότητα και των τριών μονάδων είναι υψηλή, της τάξης του 90%, ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και τέταρτη μονάδα», δήλωσε ακόμη ο κ. Ελισάφ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr