Δήμαρχος Ιωαννίνων: Είμαστε πολύ κοντά στο lockdown- Στο 90% η πληρότητα στις μονάδες Covid

Δήμαρχος Ιωαννίνων: Είμαστε πολύ κοντά στο lockdown- Στο 90% η πληρότητα στις μονάδες Covid Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Τα Ιωάννινα είναι πολύ κοντά στο lockdown εκτίμησε ο δήμαρχος της πόλης, Μωυσής Ελισάφ, μιλώντας για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην περιοχή.

Ο κ. Ελισάφ εκτίμησε πως το lockdown είναι πολύ κοντά, τόσο λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, όσο και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας.

Χθες, από τα 715 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 52 καταγράφηκαν στα Ιωάννινα. Από αυτά, τα 32 συνδέονταν με τη συρροή στην πτηνοτροφική μονάδα.

«Εντός του Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί πάνω από 250 ενεργά κρούσματα και ο καθημερινός αριθμός είναι συνεχιζόμενα αυξανόμενος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Ελισάφ. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας», ανέφερε στις ίδιες δηλώσεις.

«Ενεργοποιήθηκε και τρίτη μονάδα Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η πληρότητα και των τριών μονάδων είναι υψηλή, της τάξης του 90%, ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και τέταρτη μονάδα», δήλωσε ακόμη ο κ. Ελισάφ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM