Ένταση έξω από σχολείο στον Άλιμο- Γονείς προσπάθησαν να «σπάσουν» την κατάληψη

Ένταση έξω από σχολείο στον Άλιμο- Γονείς προσπάθησαν να «σπάσουν» την κατάληψη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής, έξω από το 5ο γυμνάσιο Αλίμου, όταν γονείς επιχείρησαν να μπουν στο σχολείο που τελεί υπό κατάληψη.

Το συγκεκριμένο γυμνάσιο είναι σε κατάληψη εδώ και τέσσερις ημέρες. Γονείς επιχείρησαν να βγάλουν τα «οδοφράγματα» που έχουν στήσει οι μαθητές και να μπουν στο σχολείο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση από πλευρές των μαθητών, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας notia.gr.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ μαθητές με αναρτήσεις τους στα social media καταγγέλλουν βία από πλευράς των γονέων, δημοσιεύοντας εικόνες από το περιστατικό.

Ένταση έξω από σχολείο στον Άλιμο- Γονείς προσπάθησαν να «σπάσουν» την κατάληψη Facebook Twitter
Ένταση έξω από σχολείο στον Άλιμο- Γονείς προσπάθησαν να «σπάσουν» την κατάληψη Facebook Twitter

Υπό κατάληψη παραμένουν περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα από αυτά είναι γυμνάσια και λύκεια στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Αχαΐα και τη Μαγνησία. Στο μεταξύ, πάνω από 100 σχολεία ή τμήματα έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού, η πλειονότητα αυτών στην Αττική.

Χθες, μαθητές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας τη δημιουργία τμημάτων με έως 15 άτομα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, όπως και κατάργηση του νόμου για την τράπεζα θεμάτων. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», ήταν το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ