Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής, έξω από το 5ο γυμνάσιο Αλίμου, όταν γονείς επιχείρησαν να μπουν στο σχολείο που τελεί υπό κατάληψη.

 

Το συγκεκριμένο γυμνάσιο είναι σε κατάληψη εδώ και τέσσερις ημέρες. Γονείς επιχείρησαν να βγάλουν τα «οδοφράγματα» που έχουν στήσει οι μαθητές και να μπουν στο σχολείο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση από πλευρές των μαθητών, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας notia.gr.

 

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ μαθητές με αναρτήσεις τους στα social media καταγγέλλουν βία από πλευράς των γονέων, δημοσιεύοντας εικόνες από το περιστατικό.

 

 

 

 

 

Υπό κατάληψη παραμένουν περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα από αυτά είναι γυμνάσια και λύκεια στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Αχαΐα και τη Μαγνησία. Στο μεταξύ, πάνω από 100 σχολεία ή τμήματα έκλεισαν λόγω του κορωνοϊού, η πλειονότητα αυτών στην Αττική.

 

Χθες, μαθητές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας τη δημιουργία τμημάτων με έως 15 άτομα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, όπως και κατάργηση του νόμου για την τράπεζα θεμάτων. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», ήταν το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr