ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί Facebook Twitter
0

Έναν κατάλογο με νέα αυστηρά μέτρα, που θα κλιμακώνονται «τοπικά ή και γενικά» ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊου, έχει καταρτίσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται ακόμα και σήμερα. 

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να εξετάζει ένα προς ένα τα αυστηρά μέτρα.  

Ο κατάλογος των προτάσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα προβλέπουν διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ, μείωση του αριθμού των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, «λουκέτο» των κλειστών σινεμά (σ.σ αλλά όχι των θερινών), απαγόρευση των συναυλιών, μείωση του ορίου των ατόμων στα τραπέζια των εστιατορίων και έκτακτα μέτρα για τις λαϊκές αγορές.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί Facebook Twitter

Ανάμεσα στα μέτρα για τις συγκεντρώσεις και τις λαϊκές αγορές προκρίνεται η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, συζητείται η μείωση του ανώτατου ορίου παριστάμενων ακόμα και στα 20 άτομα από τα 50 που είναι σήμερα.

Τέλος είναι πιθανό να «παγώσουν» οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις ακόμα σε ανοιχτούς χώρους, με παράλληλη αναστολή λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», ειδικά για την Αττική συζητείται η αναστολή των συναυλιών και των παραστάσεων για 15 ημέρες. 

Μάσκα «εντός και εκτός»

 

Κάποια από τα πρόσθετα μέτρα αναμένεται να είναι οριζόντια και όχι τοπικά στην Αττική, με υποχρεωτική μεταξύ άλλων την χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως οι ειδικοί εξετάζουν την «οριζόντια», υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για «ισχυρή σύσταση» προς τους πολίτες σχετικά με την χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου θα υπάρχει συνωστισμός.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων είναι πράγματι στην Αττική και έχουμε διάφορα "όπλα" ώστε να αναχαιτίσουμε τον ιό και να αποφύγουμε ένα γενικευμένο lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα σήμερα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κατά την απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ