Αιδηψός: Συναγερμός για τους Σέρβους τουρίστες με κορωνοϊό - Ο ΕΟΔΥ θα πάρει δείγματα από 80 άτομα

Αιδηψός: Συναγερμός για τους Σέρβους τουρίστες με κορωνοϊό - Ο ΕΟΔΥ θα πάρει δείγματα από 80 άτομα Facebook Twitter
0

Αναστάτωση επικρατεί στη Βόρεια Εύβοια αλλά και τη Λαμία, μετά την διάγνωση δύο νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ζευγάρι τουριστών από τη Σερβία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 56 και 55 ετών αντίστοιχα, οι οποία διαγνώστηκαν θετικοί στην covid-19, μετά από μοριακή εξέταση στο Νοσοκομείο Λαμίας, το βράδυ της Τρίτης. 

Το ζευγάρι μαζί με γκρουπ 20 ατόμων από τη Σερβία, είχαν φτάσει στην Ελλάδα το Σάββατο 4 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν κλείσουν τα ελληνικά σύνορα για τους πολίτες αυτής της χώρας και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο στην Αιδηψό.

Ωστόσο ο άνδρας φέρεται να μην ένιωθε καλά οπότε επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αιδηψού, μαζί με την σύζυγό του, αλλά παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου φέρεται να μετέβη με ταξί. 

Από τη στιγμή που τα τεστ βγήκαν θετικά, σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο Λαμίας, στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αλλά και την Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, που ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού και κυρίως του εντοπισμού του οδηγού ταξί που τους μετέφερε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης μετέβησαν στην Αιδηψό ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσουν τα τεστ, στο πλαίσιο των οποίων θα εξεταστούν συνολικά 80 άτομα από τρία διαφορετικά γκρουπ που έχουν καταλύσει σε ισάριθμα ξενοδοχεία της Αιδηψού, ενώ παράλληλα γίνεται επίσης ιχνηλάτηση των επαφών τους στη Βόρεια Εύβοια.

Το ζευγάρι παρέμεινε για προληπτική νοσηλεία – καραντίνα στο Νοσοκομείο Λαμίας, με τον άντρα να έχει εκδηλώσει ήπια συμπτώματα ενώ η σύζυγός του είναι ασυμπτωματική. 

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM