Αυξάνεται η κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας - Η Κύπρος ξεκινά ξανά πτήσεις προς την Ελλάδα

Αυξάνεται η κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας - Η Κύπρος ξεκινά ξανά πτήσεις προς την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Αυξάνεται σταδιακά η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ πτήσεις προς την Ελλάδα ξεκινά ξανά και η Cyprus Airways.

Σύμφωνα με την διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδόπουλου, από την περασμένη Δευτέρα, 15 Ιουνίου, καταγράφεται μια μικρή αύξηση της επιβατικής κίνησης με το «άνοιγμα» περισσότερων διεθνών πτήσεων, η οποία και αναμένεται να κινηθεί ανοδικά από την 1 Ιουλίου (καθοριστικό άνοιγμα τουρισμού, αίρεται ο περιορισμός των πτήσεων προς όλα τα αεροδρόμια και αναμένεται σύνδεση με μεγαλύτερες αγορές).

Με βάση τα στοιχεία, μέχρι και την περασμένη Κυριακή, 14 Ιουνίου, η επιβατική κίνηση σε καθημερινή βάση κυμαινόταν περίπου στους 8.000-9.000 επιβάτες, ενώ την Δευτέρα, 15 Ιουνίου, οι επιβάτες ήταν 12.229 (πέρυσι την ίδια ημέρα 87.000 επιβάτες). Περίπου στα ίδια επίπεδα κινήθηκε η επιβατική κίνηση και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά την Cyprus Airways, σύμφωνα με την marketing manager της Cyprus Airways, Κική Χάιδα, η εταιρεία επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις από Λάρνακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σκιάθο και Ρόδο, επισημαίνοντας πως η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική.

H ιδιωτική αεροπορική κυπριακή εταιρεία επανέφερε στις 9 Ιουνίου το δρομολόγιο Λάρνακα-Αθήνα (στόχος είναι να καταστεί ημερήσιο) και την επόμενη εβδομάδα επαναφέρει το δρομολόγιο Λάρνακα-Θεσσαλονίκη (στόχος είναι να διεξάγεται 2-3 φορές την εβδομάδα).

Αντίστοιχα, στις 2 Ιουλίου δρομολογεί το Λάρνακα-Ηράκλειο, στις 10 Ιουλίου το Λάρνακα-Ρόδος και στις 20 Ιουλίου το Λάρνακα-Σκιάθος. Τα δρομολόγια αυτά θα διεξάγονται 2 φορές την εβδομάδα έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM