Λάρισα: Εν μέσω χειροκροτημάτων βγήκε από τη ΜΕΘ 82χρονος - Άλλοι δύο αποσωληνώθηκαν

Λάρισα: Εν μέσω χειροκροτημάτων βγήκε από τη ΜΕΘ 82χρονος - Άλλοι δύο αποσωληνώθηκαν Facebook Twitter
Τρεις ασθενείς κορωνοϊού αποσωληνώθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας - EUROKINISSI
0

Μπορεί γιατροί και νοσηλευτές να δίνουν αδιάκοπο και ακούραστο αγώνα ζωής στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, ωστόσο κάθε ασθενής που βγαίνει από την Εντατική και κάθε εξιτήριο από το νοσοκομείο είναι μια μικρή νίκη για τους ίδιους.

Γι' αυτό και η περίπτωση ενός 82χρονου που αποσωληνώθηκε και βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προκάλεσε χειροκροτήματα και χαμόγελα στο ιατρικό προσωπικό.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανάρτησε στο Twitter το εξής τη στιγμή που ο ηλικιωμένος βγαίνει από τη ΜΕΘ.

«Τρεις από τους τέσσερις ασθενείς στη ΜΕΘ COVID2019 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αποσωληνώθηκαν. Τρεις ακόμα νίκες ζωής, από τους ήρωες της ΜΕΘ» έγραψε ο υπουργός Υγείας στην ανάρτησή του.

Είναι ένας από τους τρεις εκ των τεσσάρων ασθενών που αποσωληνώθηκαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ο 82χρονος άνδρας από το Δαμάσι νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Επιπλέον, αποσωληνώθηκε ένας 68χρονος Γερμανός από το Πήλιο και ένας 70χρονος Λαρισαίος.

O καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και διευθυντής της ΜΕΘ, Επαμεινώνδας Ζακυνθινός, είπε πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, καθώς δείχνει πως οι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως για τους δύο ασθενείς που παραμένουν στη ΜΕΘ θα υπάρξει παρακολούθηση από τους γιατρούς, τουλάχιστον για σήμερα, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να βγουν και αυτοί από τη Μονάδα, ενώ, αναφερόμενος στον 82χρονο άνδρα που βγήκε σήμερα από τη ΜΕΘ, είπε ότι νοσηλευόταν για τουλάχιστον 12 ημέρες, όμως η πορεία της υγείας του ήταν αρκετά καλή.

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους γιατρούς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γιατρούς που είναι μέσα στις ΜΕΘ, που είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί όλοι δίνουν την ψυχή τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζακυνθινός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM