ΔΟΜ για το κρούσμα στη Ριτσώνα: Προτεραιότητα η ασφάλεια φιλοξενούμενων και προσωπικού

ΔΟΜ για το κρούσμα στη Ριτσώνα: Προτεραιότητα η ασφάλεια φιλοξενούμενων και προσωπικού Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Η ασφάλεια του προσωπικού και των διαμενόντων στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας παραμένει προτεραιότητα, τόνισε ο ΔΟΜ, μετά την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού.

Μια γυναίκα που έμενε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και εμφάνισε συμπτώματα μετά τον τοκετό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για το βρέφος.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε- κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης- ότι ιχνηλατούνται όλες οι επαφές της γυναίκας. Ακόμη, ανέφερε ότι έχει βρεθεί αρνητική στον κορωνοϊό γυναίκα που έμενε μαζί με εκείνη που βρέθηκε θετική.

Σε ανακοίνωσή του, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης- που έχει την ευθύνη διαχείρισης της δομής στη Ριτσώνα- υπογράμμισε ότι το προσωπικό εργάζεται χρησιμοποιώντας εξοπλισμό ασφαλείας.

Ακόμη, ο ΔΟΜ σημείωσε ότι ήδη έχει μοιράσει στους διαμένοντες καθαριστικά είδη, ενώ όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι εργασίας του προσωπικού απολυμαίνονται μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, ο Οργανισμός συνεχίζει να παρέχει ενημέρωση για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, μοιράζοντας και μεταφράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες, όπως αυτές εκδίδονται από τις ελληνικές Αρχές.

«Η ενημέρωση αποτελεί κλειδί για την ασφάλεια. Η ασφάλεια του προσωπικού και των διαμενόντων παραμένει προτεραιότητά μας και θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε επιπλέον πρωτοβουλία ληφθεί», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ