Έβρος: Νύχτα έντασης στα σύνορα, συνεχείς απόπειρες εισόδου

Έβρος: Νύχτα έντασης στα σύνορα, συνεχείς απόπειρες εισόδου Facebook Twitter
Ένταση ξανά στον Έβρο (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Ένταση επικράτησε στις Καστανιές Έβρου, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Έπειτα από ημέρες που δεν υπήρχε ιδιαίτερη κινητικότητα από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί, περίπου από τις 02:00 τα ξημερώματα υπήρξαν μαζικές απόπειρες εισόδου. Οι ελληνικές αρχές έκαναν χρήση χημικών, για να απωθήσουν εκείνους που επιχειρούσαν να περάσουν τον φράχτη που υπάρχει στα σύνορα.

Η ένταση διήρκεσε έως περίπου τις 05:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες έπεσε στα χέρια των ελληνικών αρχών ένα drone, στην περιοχή των Φερών Έβρου, το οποίο φέρεται να είναι τουρκικό, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Επικοινωνία Ερντογάν με Μακρόν, Μέρκελ, Τζόνσον

Η νέα ένταση στα σύνορα καταγράφηκε λίγες ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Εμανουέλ Μακρόν, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μπόρις Τζόνσον.

«Βρήκαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκτενώς πολλά θέματα, όπως την καταπολέμηση του κορωνοϊού και την ανθρωπιστική κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, λύσεις για την κρίση στη Συρία, το ζήτημα αιτούντων άσυλο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ», ανέφερε ο Ερντογάν σε ανάρτηση στο Τwitter.

«Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, θα δραστηριοποιήσουμε πιο ενεργά τους μηχανισμούς διπλωματίας και συνεργασίας και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM