Έβρος: Νέα ένταση στις Καστανιές - Πετούν χημικά και καπνογόνα από την τουρκική πλευρά

Έβρος: Νέα ένταση στις Καστανιές - Πετούν χημικά και καπνογόνα από την τουρκική πλευρά Facebook Twitter
Φωτογραφία: grtimes.gr
0

Νέα ένταση σημειώνεται στις Καστανιές Έβρου καθώς, εδώ και λίγη ώρα. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η τουρκική πλευρά ρίχνει χημικά και καπνογόνα στους Έλληνες στρατιώτες. Όπως δείχνουν τα σχετικά πλάνα, η τουρκική πλευρά, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτοξεύει χημικά προς την ελληνική πλευρά.

 

 

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, την ώρα της έντασης εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία στους πρόσφυγες και μετανάστες στους φράχτες.


Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικράτησε στον Έβρο νωρίς το πρωί σήμερα καθώς πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού Σώματος 


Σήμερα το πρωί, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ελληνική ακταιωρό στα ανοιχτά της Λέσβου. Όπως φαίνεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το τουρκικό σκάφος αναπτύσσει ταχύτητα και πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής το πρυμναίο τμήμα του ελληνικού σκάφους με κίνδυνο να το εμβολίσει. 

 

Ερντογάν: Δεν συνομιλώ με Μητσοτάκη - Οι Έλληνες σκότωσαν πρόσφυγες

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνστανούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία και ανέφερε, για μία ακόμη φορά ότι «η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες».

«Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Βουλιάζουν βάρκες και η προσέγγισή τους είναι βίαιη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως δεν θέλει να βρεθεί ούτε στον ίδιο χώρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για «μη ανθρωπιστική στάση». 

2.900 απόπειρες εισόδου στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής), στην περιοχή του Έβρου αποτράπηκαν περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι συνελήφθησαν 8 άτομα, εκ των οποίων οι επτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

Με πληροφορίες από grtimes.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM