Εθνική βιβλιοθήκη: «ΑλλάΖΩ Σελίδα» - Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους σε βιβλιοθήκες όλης της χώρας

Εθνική βιβλιοθήκη: «ΑλλάΖΩ Σελίδα» - Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους σε βιβλιοθήκες όλης της χώρας Facebook Twitter
0

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους, με τίτλο «ΑλλάΖΩ Σελίδα», διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Πρόκειται για μια σειρά εργαστηρίων που ξεκινά σε λίγες μέρες, σε χώρους των βιβλιοθηκών όλης της χώρας και εμπνέεται από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το έργο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τον Σεπτέμβριο του 2015, χώρες από όλο τον κόσμο μεταξύ τους και η Ελλάδα προσυπέγραψαν την Ατζέντα 2030, συμφωνώντας σε συγκεκριμένο κατάλογο ενεργειών για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά.

Το πρόγραμμα «ΑλλάΖΩ Σελίδα» θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021. Σχεδιάστηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και απευθύνεται στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), με το συντονισμό της ΕΒΕ. Θα κορυφωθεί με την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2020 (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) με δράσεις δημιουργικής γραφής, φυσικής, μαθηματικών, εικαστικών, μουσικής, φωτογραφίας, μαγειρικής κ.ά. Έχουν διαχωριστεί σε τέσσερα θεματικά εργαστήρια για κάθε μήνα, τα οποία ανήκουν σε μια ευρύτερη ενότητα που ονομάζεται «Σελίδα».

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον κόσμο! Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ένα μέλλον, όπου ο σεβασμός για τους συνανθρώπους μας, η αλληλεγγύη και η συνεργασία χωρίς διακρίσεις θα ανοίξουν μια νέα σελίδα για τον πλανήτη μας [...] Ήρθε η ώρα για δράση, δημιουργικές λύσεις, ανταλλαγή απόψεων, εντοπισμό των προβλημάτων, η αναμενόμενη στιγμή όπου το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μια νέα Γη που θα σφύζει από ζωή, γεμάτη πόλεις και κοινότητες βιώσιμες, όπου οι άνθρωποι θα συνεργάζονται ειρηνικά για το καλό του συνόλου και όλοι θα έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και υγιεινή τροφή, σε φθηνή και καθαρή ενέργεια, σε αξιοπρεπή εργασία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM