Το Ποτάμι δώρισε τα έπιπλα των γραφείων του και βιβλία του Σταύρου Θεοδωράκη στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Ποτάμι δώρισε τα έπιπλα των γραφείων του και βιβλία του Σταύρου Θεοδωράκη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
1

Σχεδόν έναν μήνα μετά την αναστολή της λειτουργίας του, το Ποτάμι δώρισε τα έπιπλα των γραφείων του στην οδό Σεβαστουπόλεως και βιβλία του Σταυρου Θεοδωράκη στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τη δωρεά επιβεβαίωσε στο LiFO.gr η ίδια η οργάνωση σε σημερινή επικοινωνία ενώ, την προηγούμενη Παρασκευή, είχε προηγηθεί μία ακόμα δωρεά της παράταξης, αυτή την φορά στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων. «Ήρθε στην Πειραιώς ένα ημιφορτηγό γεμάτο βιβλία, ρουχισμό και έντυπο υλικό. Σημειώνω λοιπόν πως η σκέψη να μας δώσουν όλο αυτό το υλικό ήταν απόφαση του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη», σημείωνε το Σάββατο ο ιδρυτής του παλαιοβιβλιοπωλείου, Λεωνίδας Κουρσούμης. 

«Το Ποτάμι, με αυτή την απλή και πρακτική του προσφορά [...] απέδειξε την εντιμότητα του. Σημειώνω δύο μόνον από τα αντικείμενα που μας ήρθαν: Τα T-shirt θα δοθούν όλα σε ανθρώπους που δεν έχουν ούτε φανέλα. Το έντυπο υλικό θα το μεταφέρει στην ανακύκλωση ο Γιάννης (ο άνθρωπος που έρχεται και μαζεύει χαρτόκουτα για το μεροκάματο του) και θα εισπράξει ένα σεβαστό ποσό για να περάσουν τα τρία παιδιά του καλές γιορτές και να στρώσουν τραπέζι».

Μιλώντας απόψε στο LiFO.gr, o κ. Κουρσουμής διευκρίνισε ότι το υλικό που δώρισε το Ποτάμι στο Παλαιοβιβλιοπωλείο ήρθε σε πενήντα κούτες. «Το Ποτάμι μας έφερε περισσότερα από 50 χαρτόκουτα με t-shirt και πολύ υλικό, μα πάρα πολύ υλικό - χαρτί - για την ανακύκλωση». 

Το Ποτάμι δώρισε τα έπιπλα των γραφείων του και βιβλία του Σταύρου Θεοδωράκη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Facebook Twitter

Το Ποτάμι είχε δωρίσει και τα 500.000 € από την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για υποτροφίες νέων επιστημόνων προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα και να μην φύγουν στο εξωτερικό.

Τις ημέρες των γιορτών έκλεισαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στους Αμπελόκηπους, αλλά παραμένει ανοικτό ένα μικρό γραφείο στον 2ο όροφο για την τυπική διευθέτηση ορισμένων εκκρεμοτήτων. Το «Ποτάμι» έχει αναστείλει τη λειτουργία του αλλά το Ινστιτούτο επιμορφωτικού χαρακτήρα που είχε δημιουργηθεί «Π2 - Πρόοδος στην Πράξη», εξακολουθεί να υφίσταται και προετοιμάζει νέα σειρά εκδηλώσεων για αυτόν τον μήνα. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το Ποτάμι μπορεί να μην διακρίθηκε τελικά στην "τέχνη του εφικτού", αλλά αφήνει σαν παρακαταθήκη ένα ηθικό αποτύπωμα που αξίζει νομίζω να το εκτιμήσουμε..