Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά

Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά Facebook Twitter
0

Σε νέο μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από νησιά του Αιγαίου, επιδόθηκαν σήμερα Παρασκευή τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη

Οι πρώτες δύο υπερπτήσεις καταγράφηκαν στις 10:56 με ζεύγος τουρκικών F-16 να πετάνε πάνω από τη νήσο Παναγιά και πάνω από τις Οινούσσες στα 17.000 και 19.000 πόδια αντίστοιχα. Περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 11:25, το ίδιο ζεύγος των τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 33.000 πόδια. Άλλες δύο υπερπτήσεις καταγράφηκαν στις 12:46 όταν ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε και πάλι από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 21.000 πόδια.

Στις 13:31, δύο τουρκικά F-16 έκαναν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 30.000 πόδια και τρία λεπτά αργότερα δύο F-4 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τους Ανθρωποφάγους στα 11.000 πόδια. Σε λιγότερο από μία ώρα, στις 14:14, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16P πραγματοποίησε κι άλλη υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 31.000 πόδια. Τρία τέταρτα αργότερα έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που επίσης είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάλι πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά στα 30.000 πόδια, 4 λεπτά αργότερα πάλι πάνω από τις Οινούσες και ένα λεπτό αργότερα πάλι πάνω από την Παναγιά στα 30.000 πόδια.

Είναι η έκτη φορά σήμερα που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τις Οινούσες και η τέταρτη πάνω από την Παναγιά, ενώ τουρκικά F-16 και F-4 πέταξαν πάνω και από το Αγαθονήσι και τους Ανθρωποφάγους. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM