Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου: Αδικαιολόγητη η σύλληψη του Δημήτρη Ινδαρέ

Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου: Αδικαιολόγητη η σύλληψη του Δημήτρη Ινδαρέ Facebook Twitter
EUROKINISSI
8

Μεγάλο είναι το κύμα συμπαράστασης τόσο από την Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), όσο και από ηθοποιούς προς τον γνωστό σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, μετά τη σύλληψή του σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, η αστυνομία διεξήγαγε τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι, συλλαμβάνοντας συνολικά εννέα άτομα. Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί χτύπησαν στο σπίτι της οικογένειας του σκηνοθέτη, θέλοντας να περάσουν από το σπίτι σε διπλανό ακίνητο. Η οικογένεια όμως ζήτησε εισαγγελική εντολή για να δώσει την άδεια στους αστυνομικούς. Πρωταγωνιστής του περιστατικού ήταν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του, στους οποίους καταγγέλλεται ότι ασκήθηκε βία από τους αξιωματικούς της αστυνομίας.  

H Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών του Ελληνικού Κινηματογράφου σχολιάζοντας τα γεγονότα αναφέρει στο Facebook: «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την αδικαιολόγητη και βίαιη σύλληψη του εξαιρετικού συναδέλφου μας και μέλους της ΕΣΠΕΚ Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειας του. Θα επικοινωνήσουμε για τις όποιες εξελίξεις, προσμένοντας επίσημες ανακοινώσεις και εξηγήσεις», την ίδια ώρα που η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι «όλα έγιναν νόμιμα». 

Παράλληλα, αρκετοί συνάδελφοι ή άτομα από τον επαγγελματικό του χώρο εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον Δημήτρη Ινδαρέ μέσω των social media.

 

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές

Γεννήθηκε στην Πάτρα, τον Απρίλιο του 1964. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στην Πάντειο (1987) και Σκηνοθεσία στη σχολή Λυκ. Σταυράκου (1987). Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Nίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα, Διαγόρα Χρονόπουλο. Ως διευθυντής παραγωγής στην ταινία «Λευτέρης Δημακόπουλος» του Περικλή Χούρσογλου.

Φιλμογραφία:

1987, Η Κυρία Έρση, μικρού μήκους
1991, Το κυνήγι της πάπιας, μικρού μήκους - Α' Βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο 32ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
1995, Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming, μεγάλου μήκους - Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Βραβείο Ήχου στο 36ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
1996, Περί χαρακτικής (About the art of engraving), 19', beta, ντοκιμαντέρ για τη Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων, εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Συμβούλιο
1997, Μια ταινία για την ταινία "Προστάτης Οικογενείας" του Νίκου Περάκη, (Making of), 27', beta, Μega Channel
1999, Πάτρα, μια περιπλάνηση, ντοκιμαντέρ, 11', beta
2003, Γαμήλια Νάρκη, μεγάλου μήκους - Βραβείο Ερμηνείας 2ου Ανδρικού Ρόλου (Αλέξανδρος Λογοθέτης) και Βραβείο Σεναρίου (Δημήτρης Ινδαρές) στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 44ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης - Platinum βραβείο για Καλύτερη Κωμωδία στο WorldFest - Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον, 2004

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ξέρει μια επαγγελματική ένωση αν και κατά πόσον είναι δικαιολογημένη ή όχι μια σύλληψη που αφορά τον ιδιωτικό βίο ενός μέλους της;Αυτό είναι συντεχνιακή κάλυψη στην Ελλάδα!Ο άνθρωπος μπορεί να είναι ο Φελίνι της Ελλάδας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα χθεσινά συμβάντα.
Η πιο σοβαρή και αμφιλεγόμενη προσπάθεια συντεχνιακής κάλυψης που βλέπω να λαμβάνει χώρα, μέχρι στιγμής, είναι αυτή της αστυνομίας/ εντολοδόχων, ως προς την κατασκευή ενόχων.Οψόμεθα!
Βλαχάκι,μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.Δεν είναι όλοι έτοιμοι να διατρεβλώσουν κάθε έννοια πραγματικότητας για να ταιριάξει η πραγματικότητα στις ήδη υφιστάμενες θεωρίες τους.Είτε είναι λανθασμένη η σύλληψη είτε ο σκηνοθέτης είναι ο λήσταρχος Γιαγκούλας μια επαγγελματική ένωση δεν δικαιούται να εκφέρει άποψη γι'αυτό.Άλλη είναι η δουλειά της.
Γράφοντα, επίσης η δική σου κρίση μου φαίνεται προκατειλημμένη επί του θέματος και δεν εντάσσεται, καν, στην λογική του let’s wait and see: δικαίωμά σου, όμως σίγουρα δεν είναι υπεράνω της δική μου, ως πολίτες σκεπτόμενοι ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό.Όσο για το αν δικαιούται ή όχι: φυσικά και δικαιούται.Εσύ, ας πούμε, μπορεί να σιωπούσες αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε έναν φίλο ή συγγενή ή συνάδελφο σου που ξέρεις ότι δεν θα έκανε "ταρζανιές" και να μην έλεγες τίποτε επ' αυτού (άλλωστε δεν θα βρεθείς ποτέ σε μια τέτοια θέση, έτσι δεν είναι; Όλοι μας έτσι λέμε και νομίζουμε ή νομίζαμε). Θα ήλπιζα ο φίλος σου, όμως, ή ο αδερφός ή ο όποιος να έχει κι άλλους ανθρώπους που να μην συμφωνούν με αυτήν σου την στάση και να έκαναν κάτι γι' αυτό.καλή σου ημέρα
Με απογοητεύεις.Είσαι στην καρδιά του tribalism που βάλλει κατά κάθε θεσμού και απόπειρας διοίκησης βασισμένη σε αρχές και όχι σε πρόσωπα.Ο θεός ο ίδιος να είναι ο κος Ινδαρές, πιο αθώος από λευκή περιστερά (σ.σ. δεν έχω ιδέα προφανώς για τον άνθρωπο), το να βγαίνει οποιαδήπτε επαγγελματική ένωση και να τον καλύπτει σε ένα ποινικό θέμα εκτός από άσχετο είναι και επικίνδυνο.