Παλαιό Ψυχικό: Μυστήριο με την εξαφάνιση και τον θάνατο του 34χρονου ηθοποιού

Παλαιό Ψυχικό: Μυστήριο με την εξαφάνιση και τον θάνατο του 34χρονου ηθοποιού Facebook Twitter
0

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τον θάνατο του ηθοποιού, Στράτου Βαλσαμίδη, που εξαφανίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή από το Περιστέρι και βρέθηκε νεκρός μία εβδομάδα αργότερα, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, στο Παλαιό Ψυχικό

Τα ίχνη του 34χρονου ηθοποιού είχαν χαθεί το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου μαζί με το αυτοκίνητό του. Λίγη ώρα πριν εξαφανιστεί, μιλούσε στο τηλέφωνο με τη μητέρα του, που περιέγραψε στον φακό όσα προηγήθηκαν: «Του είπα "βλέπω την Αγγελική Νικολούλη" και μου απάντησε πως είχε συγκλονιστεί κι εκείνος με τη συγκεκριμένη υπόθεση της μάνας που έψαχνε την αλήθεια για τον νεκρό γιο της. Που να ήξερε πως θα ακολουθούσε και για μένα αυτό το μαρτύριο».

Λίγο αργότερα ο Βαλσαμίδης σταμάτησε να σημεία ζωής και οι δικοί του σύντομα θορυβήθηκαν. Όταν πήγαν σπίτι του, βρήκαν φώτα και συσκευές αναμμένες αλλά τον ίδιο πουθενά.  «Τον καλούσαμε και στα δυο κινητά, αλλά δεν τα σήκωνε. Στο σπίτι του που πήγαμε, βρήκαμε το air condition και το φως της κρεβατοκάμαρας ανοιχτά και από κει ξεκίνησε ένας γολγοθάς», λέει η μητέρα που περιγράφει τον γιο της ως έναν ευαίσθητο και δοτικό άνθρωπο με μεγάλη αγάπη για το θέατρο. «Έχει τελειώσει δραματική σχολή. Ήταν όνειρο ζωής του να είναι ηθοποιός. Ήταν η έκφραση του».

Η μακάβρια ανακάλυψη στο Παλαιό Ψυχικό

Μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση, και η οικογένεια έκανε δημόσιες εκκλήσεις για οποιαδήποτε πληροφορία, πεζοί στην οδό Λεωνίδα Δρόση 4 στο Παλαιό Ψυχικό, στο ύψος του Άλσους Αμαδρυάδων, είδαν έναν άνδρα να «κάθεται ακίνητος» στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου. Σχεδόν αμέσως αντιλήφθηκαν πως ο άνδρας ήταν νεκρός. Ήταν ο Στράτος Βαρσαμίδης. 

Η πρώτη νεκροψία των ιατροδικαστών, αποκάλυψε μικροτραυματσμούς στο σώμα του Βαλσαμίδ στα άνω και κάτω άκρα, που προκλήθηκαν όσο αυτός ήταν ακόμα στη ζωή. Τα ευρήματα δείχνουν πως τον τράβηξαν από κάποιο χώρο και μετά τον μετέφεραν στο σημείο που βρέθηκε νεκρός.

Ο τεχνικός σύμβουλος και ιατροδικαστής που προσέλαβε η οικογένεια, Σωκράτης Τσαντίρης, εκτιμά πως ο θάνατος του ηθοποιού επήλθε τουλάχιστον 48 ώρες πριν εντοπιστεί το πτώμα του. Για την ώρα έχει εξακριβωθεί η αιτία θανάτου αλλά το βέβαιο είναι ότι η σορός του μεταφέρθηκε από άλλους. «Περισσότερες απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να δώσουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις», κατέληξε ο κ. Τσαντίρης. 

Δικηγόρος οικογένειας: Σοβαρά λάθη της αστυνομίας

Τόσο ο κ. Τσαντίρης, όσο και η δικηγόρος της οικογένειας, Σοφία Πολυζωγοπούλου, κατηγορούν τις αρχές για σοβαρά λάθη. Όπως λένε αμφότεροι, οι αστυνομικοί δεν κάλεσαν ιατροδικαστή στον τόπο, δεν προστάτευσαν τα χέρια του για να μην αλλοιωθεί τυχόν DNA και ήθελαν να τους παραδώσουν το αυτοκίνητο του χωρίς να εξεταστεί από τη Σήμανση. «Είναι σημαντικό τώρα που είμαστε κοντά στο γεγονός να προχωρήσουν οι έρευνες για να βρούμε πληροφορίες από μάρτυρες και υλικό από κάμερες ασφαλείας», τόνισε η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Στράτου Βαλσαμίδη.

Η μαρτυρία 

Μια γυναίκα που τηλεφώνησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», υποστήριξε ότι είδε το αυτοκίνητο του ηθοποιού έξω από το σπίτι της, στο Χαλάνδρι λίγες μέρες πριν αυτός εντοπιστεί νεκρός. Όπως είπε, της έκανε εντύπωση το γεγονός ότι από ένα άλλο αυτοκίνητο βγήκαν δυο ύποπτα άτομα και επιβιβάστηκαν στο μαύρο Fiat του νέου. Ωστόσο η μαρτυρία δεν είναι δυνατόν για την ώρα να επιβεβαιωθεί.

 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ