Απεργία την Πρωτομαγιά

Μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο - 643 άνθρωποι έφτασαν σε ένα 24ωρο

Μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο - 643 άνθρωποι έφτασαν σε ένα 24ωρο Facebook Twitter
2

Με αμείωτο ρυθμό, άνθρωποι στοιβάζονται σε βάρκες στη Τουρκία και στέλνονται στην Ελλάδα, στα νησιά του Αιγαίου.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 643 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σε 17 διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Ρόδο, Καλόλυμνο και Ψέριμο.

Το ίδιο χρονικό διάστημα 60 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν από το λιμενικό σώμα σε σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε θαλάσσιες περιοχές της Μυτιλήνης και της Σάμου.

Ελλάδα
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τελευταία έχουν πληθύνει και οι καταγγελίες για τον ρόλο που παίζουν στελέχη των ΜΚΟ ή και ολόκληρες ΜΚΟ στην «πρόσκληση» και «υποδοχή» των προσφύγων και λαθρομεταναστών. Μήπως είναι πια καιρός να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και να διωχτούν (ποινικά και κυριολεκτικά) όσοι κάνουν μπίζνες στην πλάτη μας;
Από τους αριθμούς και μόνο, η κυβέρνηση αποδεικνύεται απροετοίμαστη και λιγότερο αποτελεσματική από τους ακατονόμαστους.Ας αφήσουμε στην άκρη τη διαχείριση των εισελθέντων και ας εστιάσουμε στην ανάσχεση των ροών:Μας διαβεβαίωναν ότι είναι θέμα ανικανότητας των προηγούμενων. Τώρα λένε πως είναι δυσεπίλυτο γεωπολιτικό πρόβλημα.Είναι και τα δύο. Μόνο που ο παράγοντας ανικανότητα δυστυχώς δείχνει να παραμένει.