Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σχεδίαζε να ανατινάξει ασθενοφόρο με στόχο αστυνομικούς

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σχεδίαζε να ανατινάξει ασθενοφόρο με στόχο αστυνομικούς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σχεδίαζε αιματηρή τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών με «ασθενοφόρο-βόμβα» γεμάτο εκρηκτικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει πως τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» φέρεται να σχεδίαζαν αιματηρή τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών με αφορμή τις εκκενώσεις καταλήψεων αλλά και τις επετείους Πολυτεχνείου και δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για να το πετύχουν θα χρησιμοποιούσαν ασθενοφόρο παγιδευμένο με εκρηκτικά ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο) και ΤΝΤ, ώστε να λειτουργήσει ως «δούρειος ίππος» και να μην κινήσει υποψίες, σταθμεύοντας κοντά σε αστυνομική υπηρεσία.

Το σενάριο καλούνται να επιβεβαιώσουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μέσω του πλήθους χειρόγραφων και ηλεκτρονικών ευρημάτων στη γιάφκα, ενώ ενδεικτική της επικίνδυνης ένδειξης είναι η δήλωση του επικεφαλής της υπηρεσίας: «Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε». 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» θα αναβάθμιζε ακόμη περισσότερο τη δράση της και θα γινόταν ένα κράμα «Επαναστατικού Αγώνα» και «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» μαζί, ενώ η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει την περίπτωση η συγκεκριμένη επωνυμία να έπαιρνε τη σκυτάλη από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και να δρούσε με συνδυαστικές τρομοκρατικές ενέργειες, χρησιμοποιώντας πολεμικά καλάσνικοφ αλλά και ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς σε παγιδευμένα οχήματα.

Σημειώνεται ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» προέβη σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα- η μία στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και η δεύτερη τον Απρίλιο του 2014 στην οδό Αμερικής 4, όπου βρίσκονταν η Τράπεζα της Ελλάδος, γραφεία του εκπροσώπου του ΔΝΤ και γραφεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι συλληφθέντες εξέλισσαν την τρίτη και πιο επικίνδυνη φάση της νεο-τρομοκρατίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM