Οι αντιδράσεις των κατοίκων ματαίωσαν μία από τις γνωστές "πρωτοβουλίες" της Χ.Α. στη Θάσο. Συγκεκριμένα, μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν χθες να μοιράσουν τρόφιμα μόνο για Έλληνες στην πλατεία του χωριού Ποταμιά αλλά συνάντησαν την αντίδραση των κατοίκων που κρατούσαν πανό και φώναζαν αντιρατσιστικά συνθήματα, αναγκάζοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψουν το χωριό. Οι κάτοικοι τους διεμήνυσαν ότι είναι ανεπιθύμητοι και πως δεν ζητούν ελεημοσύνη.  

 

Μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Ποταμιάς της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και μεμονωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ποταμιάς και αφού απομόνωσαν σε μια γωνιά τα μέλη της Χρυσής Αυγή, τούς είπαν ότι δεν επιθυμούν τη διανομή τροφίμων ζητώντας τους να εγκαταλείψουν το χωριό. Ταυτόχρονα, απέτρεπαν όσους συμπολίτες τους είχαν εκφράσει την πρόθεση να λάβουν τα δωρεάν τρόφιμα που θα διένειμαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

Στα πανό που κρατούσαν αναγράφονταν συνθήματα όπως «ο φασισμός δεν θα περάσει. Μη γίνεσαι το ψάρι που σε ταΐζουν» και «ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες», ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν και τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι.


Λίγες μέρες νωρίτερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής διένειμαν τρόφιμα και στην Τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων όπου η ανταπόκριση ήταν μικρή. Τις επόμενες μέρες ανάλογη κίνηση θα κάνουν και στην κοινότητα της Παναγίας όπου ήδη οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού του νησιού έχουν διαμηνύσει ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά ούτε οι ίδιοι ούτε τα προϊόντα τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr