Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σήμερα η απόφαση για τον Κορκονέα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σήμερα η απόφαση για τον Κορκονέα Facebook Twitter
0

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο θα ανακοινώσει σήμερα την κρίση του τόσο για τον ειδικό φρουρό που τράβηξε τη σκανδάλη, Επαμεινώνδα Κορκονέα, όσο και για τον συνεργάτη του, Βασίλη Σαραλιώτη σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σχεδόν 11 χρόνια µετά το µοιραίο βράδυ που ο ειδικός φρουρός Επαµεινώνδας Κορκονέας τράβηξε τη σκανδάλη αφαιρώντας τη ζωή του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναµένεται να πέσει η «αυλαία» του δευτεροβάθµιου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Έθνος, η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασµένο µήνα, όµως ζητήθηκε νέα αναβολή από την πλευρά της υπεράσπισης, µε τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κάνουν λόγο για «προσχηµατική αναβολή» προκειµένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα.

Στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασµό µε την εισαγγελική πρόταση, που ζητούσε τη µετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία µε άµεσο δόλο σε ανθρωποκτονία µε ενδεχόµενο δόλο, θα µπορούσε να οδηγήσει σε ελαφρύτερη ποινή, αναφέρει το Έθνος.

Σηµειώνεται ότι ο Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άµεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούµενος στις φυλακές ∆οµοκού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM