Συναγερμός για φάκελο με ύποπτη σκόνη, για την οποία εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να πρόκειται για άνθρακα, σήμανε χθες στην Κυπαρισσία. 

 

Ανοίγοντας την αλληλογραφία του, ο ιδιοκτήτης ενός χρυσοχοείου εντόπισε μέσα σε έναν φάκελο ύποπτη σκόνη και φοβούμενος ότι πρόκειται για άνθρακα, εγκατέλειψε το κατάστημά του και ειδοποίησε τις τοπικές αρχές. 

 

Όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», στο χρυσοχοείο κατέφτασαν άνδρες της EMAK Πατρών και της Αστυνομίας που απέκλεισαν την περιοχή, και με τη σειρά τους ζήτησαν τη συνδρομή ειδικών της Ομάδας Αντιμετώπισης Ραδιοβιοχημικών Απειλών από την Αθήνα. «Μου είπαν να ξανασφραγίσω τον φάκελο και να μην τον αγγίξει κανείς», δήλωσε αργότερα στις κάμερες ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. 

 

Ο ύποπτος φάκελος παρελήφθη από τα ειδικά στελέχη της ομάδας και μεταφέρθηκε σε ειδικά εργαστήρια στην Αθήνα, προκειμένου να αναλυθεί το περιεχόμενό του. Ο ύποπτος φάκελος περιείχε έναν δεύτερο, μικρότερο φάκελο με σκόνη στο χρώμα του χαλκού. Ο ιδιοκτήτης του χρυσοχοείου φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει προσωπικές ή οικονομικές διαφορές με κανέναν.