Εισαγγελική παρέμβαση για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ Facebook Twitter
0

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η παρέμβαση του εισαγγελέα περιορίζεται στα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα της παράνομης βίας και της διακοπής συνεδρίασης πανεπιστημιακού οργάνου.

Τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν κατά τα ίδια επεισόδια απαιτούν έγκλιση και θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των διωκτικών Αρχών εάν και εφόσον κατατεθούν μηνύσεις.

Μιλώντας για τα επεισόδια ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου έκανε λόγιο για καταδικαστέα φαινόμενα. «Αυτά που έγιναν χτες είναι απαράδεκτα. Είναι απολύτως απαράδεκτα, απολύτως καταδικαστέα το έχουμε πει πενήντα φορές αυτό το πράγμα» δήλωσε στην ΕΡΤ. 

«Το δεύτερο που έχουμε κάνει, είμαστε η μόνη Κυβέρνηση τόσες δεκαετίες που είπε ότι όντως υπάρχει παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια και συγκροτήσαμε μία Ομάδα Εργασίας με τον κύριο Παρασκευόπουλο με εγκληματολόγους, εκπροσώπους της αστυνομίας, της Εισαγγελίας , όλων των αρμόδιων φορέων και βγήκε ένα πόρισμα. Και ζητήσαμε από τις Συγκλήτους, συμπεριλαμβανομένης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης να κάνουν σχόλια επί του πορίσματος και τι προτείνει το πόρισμα να γίνει. Σιωπή! Δεν σας κάνει εντύπωση; Υπάρχει ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό που σας είπα που υπονομεύει τις δημοκρατικές δομές» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM