Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Αττική

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν μετά το μεσημέρι την Αττική, σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού Αττικής. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο συμβουλεύει τους πολίτες να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους και τις δραστηριότητες σε ανοικτούς χώρους.

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται το ολικό ύψος υετού που αναμένεται από τις 15:00 έως τις 18:00, από τις 18:00 έως τις 21:00 και από τις 21:00 έως τα 24:00 ώρα Ελλάδος.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Αττική Facebook Twitter
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Αττική Facebook Twitter
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Αττική Facebook Twitter

Αναλυτικά ο καιρός της Παρασκευής

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στην αρχή του εικοσιτετραώρου και κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 7 έως 27, στην Ήπειρο και στην κεντρική Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 23 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

«Θερμή εισβολή» το Σαββατοκύριακο

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα αλλάξει απότομα, εκ νέου. Ο ίδιος κάνει λόγο στο Facebook για «θερμή εισβολή των επομένων ημερών (στο Σαββατοκύριακό έως και την Τρίτη με τις κόκκινες αποχρώσεις) η οποία θα ανεβάσει το υδράργυρο στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου».

Κατά τον ίδιο, στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Απο την Τρίτη, στα δυτικά και βόρεια, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Μικρή σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM