ΕΣΡ: Αναστολή στο «μαύρο» του Epsilon TV

ΕΣΡ: Αναστολή στο «μαύρο» του Epsilon TV Facebook Twitter
0

Tο κανάλι Epsilon συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη θα αποφύγει, προσωρινά, τις βαριές κυρώσεις που του είχαν επιβληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, την εφταήμερη διακοπή της μετάδοσης προγράμματος. 

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Έθνος», το ΕΣΡ δέχθηκε κατά πλειοψηφία την αναστολή εφαρμογής της απόφασης, έως ότου εξεταστεί η αίτηση που υπέβαλε ο σταθμός στο Συμβούλιο. Με απόφαση της 26ης Μαρτίου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στα τέλη Απριλίου, το Συμβούλιο επέβαλε αναστολή της λειτουργίας του καναλιού για επτά ημέρες και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Η ποινή επιβλήθηκε διά μέσου της μητρικής εταιρείας «Star Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε» καθώς ο σταθμός, περιφερειακής εμβέλειας, αναμετέδωσε το πρόγραμμα του εκτός Αττικής, μέσω συνεργαζόμενων καναλιών, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων. Αν δεν είχε υποβάλει την αίτηση, το κανάλι θα αναγκαζόταν να αναστείλει τη λειτουργία του από τις 13 έως τις 19 Μαΐου.

Στην αρχική του απόφαση το ΕΣΡ είχε αποφανθεί ότι «από πρόθεση σημαντική έως απόλυτη» υπήρξε ταύτιση του προγράμματος του σταθμού με άλλα τέσσερα περιφερειακά κανάλια, και παράνομη μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος εκτός της προβλεπόμενης περιφερειακής ζώνης. Το επιπλέον χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή, όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο της παραγωγής των εκπομπών στο Epsilon είχε ανατεθεί σε τρίτους, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM