Σεισμός

Συγγενείς φυγάδευσαν κρατούμενο από την Ευελπίδων

Συγγενείς φυγάδευσαν κρατούμενο από την Ευελπίδων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένας κρατούμενος φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το βράδυ της Πέμπτης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Βήμα». 

Ο 44χρονος κρατούμενος είχε συλληφθεί πριν λίγες ημέρες για κλοπές, από αξιωματικούς της αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ τον θεωρεί μέλος σπείρας που κάνεις διαρρήξεις και κλοπές, στη βορειοανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ομάδα συγγενών και φίλων του κρατούμενου κατάφερε να αρπάξει τον κατηγορούμενο, μέσα από τα χέρια των αστυνομικών.

Η πηγή που μίλησε στο «Βήμα» μεταφέρει πως η αρπαγή έγινε έξω από το γραφείο του ανακριτή, που είχε κρίνει τον 44χρονο προφυλακιστέο.

Πώς λειτουργούσε η σπείρα

Οι δράστες προσέγγιζαν τις οικίες των ανυποψίαστων ενοίκων και τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο σε αυτές με το πρόσχημα πώλησης χαλιών ή παράδοσης μεγάλων εμπορευμάτων.  Στη συνέχεια, ενώ μέλη της ομάδας απασχολούσαν τα θύματα, συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Άλλα μέλη της ομάδας παρέμεναν έξω από τις οικίες ως παρατηρητές - τσιλιαδόροι, προκειμένου να τους ενημερώσουν έγκαιρα σε περίπτωση αποκάλυψης τους. Μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε Χαλάνδρι, Κηφισιά, Βριλήσσια και Αγία Παρασκευή.

  

Οι αστυνομικοί φέρονται να προχώρησαν στην σύλληψη 3-4 ατόμων που συμμετείχαν στην αυτοσχέδια επιχείρηση, αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν και τον 44χρονο, που οι δικοί του πρόλαβαν να τον φυγαδεύσουν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM