«Ρεκόρ» τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου

«Ρεκόρ» τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Σε «ρεκόρ» παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, προχώρησαν σήμερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. 

Νωρίς το μεσημέρι, δύο τουρκικά μαχητικά F-4 επιχείρησαν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο με το οποίο μετέβη στο Αγαθονήσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που κατήγγειλε κατά την ομιλία του το γεγονός.

Πέρα όμως από τη συγκεκριμένη απόπειρα των τουρκικών αεροσκαφών, που αναχαιτίστηκαν λίγο αργότερα από ελληνικά F-16, καταγράφηκαν συνολικά 47 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι 29 από αυτές τις παραβιάσεις έγιναν από αεροσκάφη τύπου CN-235 και 18 από σχηματισμούς τουρκικών F-16 και F-4. 

Είναι η πρώτη φορά από το 2016, που η τουρκική, πολεμική αεροπορία προβαίνει σε τέτοιο «κρεσέντο» προκλητικών παραβιάσεων, ανήμερα της εθνικής εορτής, με τους αριθμούς να ξεπερνούν κάθε αντίστοιχη τουρκική απόπειρα από το 2009. 

Από την πλευρά της, η Άγκυρα επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε κάποια παραβίαση του FIR Αθηνών. «Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρουν τουρκικές πηγές ασφαλείας, που επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα», διεμήνυσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, οι παραβιάσεις όπως αποτυπώνονται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2x2F-16 & 1x2F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 5

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 47( 29 από τα CN και 18 από τους σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ,ΚΕΝΤΡΙΚΟ KΑΙ NΟΤΙΟAΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πόσο ανοητος (τουλάχιστον) μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε πολιτικός που έχοντας απέναντι γειτονα επιπέδου Τουρκίας να μιλά αφελεστατα για ανοιχτά σύνορα, συνεκμεταλλευση του Αιγαίου? Τη στιγμη που κυριαρχουν οι αριστεριστικες μπουρδες περι φιλίας των λαων κλπ. οι Τούρκοι κυριολεκτικά βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους και οι πολιτικοί του τίποτα ετοιμαζουν την επόμενη αφορμή! Οταν οι Τούρκοι με θρασος παρουσιάζουν διαρκώς χάρτες που περιλαμβάνουν μέχρι και την Κρήτη στα επίμονα στρατηγικά τους σχέδια βγαίνει ο κάθε τυχαρπαστος και τους δινει τροφή για την επόμενη αμφισβήτηση! Πραγματικά ειναι θέμα τύχης που δεν έχει συμβεί το χειρότερο , οι Τούρκοι εχουν αποδείξει ιστορικά ότι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα εκτός του τσαμπουκα και της επίδειξης δύναμης.
Έχει παραγίνει.Αν λέγαμε ότι οι Τούρκοι φέρονται σαν διεθνείς τρομοκράτες, θα είμαστε μέσα 100 %.Αναρωτιέμαι τι έλεγαν τετ-α-τετ 2 ώρες οι Τσίπρας-Ερντογάν πριν λίγους μήνες.Και επίσης, κατά πόσο θα πρέπει να παραπέμψουμε την Τουρκία σαν χώρα σε κάποιο Διεθνές Δικαστήριο, για την ΜΟΝΙΜΗ απειλή που συνιστά για την Ειρήνη στην περιοχή.