Εγκλημα στο Χαλάνδρι: Σοκάρουν οι περιγραφές της 56χρονης που κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύντροφό της

Εγκλημα στο Χαλάνδρι: Σοκάρουν οι περιγραφές της 56χρονης που κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύντροφό της Facebook Twitter
0

Σοκάρουν τα όσα φέρεται να είπε στην αστυνομία η Γερμανίδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 64χρονο σύντροφό της στο Χαλάνδρι.


Για δύο εβδομάδες η 56χρονη Γερμανίδα έμενε μαζί με το πτώμα του 64χρονου συντρόφου της, τον οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, σκότωσε εκείνη.


Ο 64χρονος μεσίτης είχε βρεθεί νεκρός σε ισόγειο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι στις 21 Φεβρουαρίου. Η 56χρονη γυναίκα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ξενοδοχείο στο Παγκράτι και οδηγήθηκε στην ασφάλεια.

«Δεν μπορούσα να καθαρίσω, μύριζε πάρα πολύ και ήθελα να τον ξεφορτωθώ από το σπίτι. Στην αρχή είχα σκεφθεί να τον κουνήσω για να τον πάω στο μπάνιο και να είναι πιο δροσερά εκεί. Όμως δεν το έκανα ποτέ. Δεν είχε νόημα, αφού και πάλι θα ήταν μέσα στο σπίτι. Έπρεπε να τον βγάλω από το σπίτι», φέρεται να είπε αρχικά η 57χρονη Γερμανίδα.

  

«Επειδή δεν ήθελα να τον πιάσω από κάποιο σημείο του σώματός του μετά από τόσο καιρό που είχε περάσει, πήρα μια ταινία που κολλάει και τον τύλιξα γύρω γύρω. Πήρα ακόμη κάτι σχοινιά από το μηχανάκι του που το είχε παρκαρισμένο απέξω και τον τύλιξα και με αυτά» συμπλήρωσε. 

Όσο για το πώς επήλθε ο θάνατος του 64χρονου συντρόφου της, η ίδια ανέφερε ότι «εγώ έβαλα 5 ή 6 χάπια σε ένα ποτήρι που είχα βάλει μέσα μπλε πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό και τα διέλυσα στην πορτοκαλάδα με ένα κουτάλι. Μετά του πήγα το ποτήρι αυτό με την πορτοκαλάδα και ο Γιάννης την ήπιε. Αυτά τα χάπια ήταν άσπρα και ήταν πεταμένα μέσα στο συρτάρι στο σαλόνι.

Αυτά τα χάπια από ότι μου είχε πει ο Γιάννης, ήταν χάπια που έπαιρνε για να ηρεμήσει. Μετά άρχισε να βήχει πάρα πολύ δυνατά και εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έβηχε συχνά ο Γιάννης όταν ξάπλωνε. Μέσα στη νύχτα σηκώθηκε και ίσως πήγε και ήπιε και κάποιο άλλο χάπι, αλλά δεν ξέρω τι. Αυτό το λέω γιατί την άλλη μέρα είδα στο τραπέζι της κουζίνας ένα κουτάκι που ο Γιάννης είχε τα χάπια της εβδομάδας και αυτό το κουτάκι ήταν ανοιχτό».

Στη συνέχεια, μίλησε για το διάστημα που πέρασε μαζί του ενώ ήταν ήδη νεκρός. «Όταν ξύπνησα στις 19 Δεκεμβρίου το πρωί, επειδή είχα ανησυχήσει πολύ πια από την κατάσταση του Γιάννη, πήγα τον ψηλάφησα και κατάλαβα ότι ήταν κανονικά νεκρός. Δεν είχε παλμούς, δεν ακουγόταν η καρδιά του και φαινόταν στο πρόσωπό του ότι ήταν νεκρός», φέρεται να είπε η 56χρονη.

Και συνέχισε: «Με έπιασε πανικός, δεν ήξερα τι να κάνω. Άρχισα να του μιλάω και δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα καταλάβει ότι πέθανε, αλλά δεν το πίστευα και μου άρεσε να είμαι δίπλα του. Το χρειαζόμουν. Από τότε, τις επόμενες 10 μέρες ξάπλωνα και κοιμόμουν δίπλα του, γιατί ένιωθα ότι ήταν ακόμα κοντά μου. Αυτές τις δέκα ημέρες που σας λέω, ζούσα σαν να ήταν μαζί μου. Πήγαινα σούπερ μάρκετ, του μιλούσα, μαγείρευα και για τους δυο μας. Εμένα με ανησυχούσε μην έρθει και τον ψάξει κανένας».

Ο δικηγόρος της 56χρονης Γερμανίδας, Σπύρος Δημητρίου μιλώντας στο protothema έκανε λόγο για ένα πολύ σπάνιο έγκλημα.


«Είναι μια φρικιαστική ομολογουμένως υπόθεση στην οποία δεν χωρούν ιδιαίτεροι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί. Αρκετό είναι το γεγονός ότι η φερόμενη ως δράστης συγκατοίκησε με ένα νεκρό άνθρωπο και από σεβασμό προς τη μνήμη του δεν μπορώ να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκατοίκηση αυτή. Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ψυχιατρικής είναι αναμφίβολο ότι η γυναίκα αυτή πάσχει και θα πρέπει να εξεταστεί το μέγεθος και η ικανότητά της προς καταλογισμό σε σχέση με την πράξη» είπε ο κ. Δημητρίου.

Η 56χρονη γυναίκα αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM