Έκρηξη στη Βουλιαγμένης: Τι είπε στους αστυνομικούς ο στόχος της επίθεσης

Έκρηξη στη Βουλιαγμένης: Τι είπε στους αστυνομικούς ο στόχος της επίθεσης Facebook Twitter
0

Στους αστυνομικούς μίλησε, για πρώτη φορά μετά το μαφιόζικο χτύπημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ο 56χρονος Λιβανέζος που έγινε στόχος της επίθεσης αγνώστων, οι οποίοι παγίδευσαν το αυτοκίνητό του με εκρηκτικά την Παρασκευή. 

«Ήρθα να ζήσω στην Ελλάδα γιατί έχετε μια χώρα όμορφη, ηλιόλουστη και ειρηνική» είπε ο 56χρονος στους αστυνομικούς, αποφεύγοντας να μιλήσει για τη φερόμενη εμπλοκή του σε εμφύλιο μαφιόζων στην Αυστραλία. Τα ΜΜΕ θέλουν τον άνδρα να είναι πρώην ηγετικό μέλος της αυστραλιανής μαφίας που είχε δοσοληψίες και με τη ρώσικη μαφία.

Ο άνδρας περιέγραψε στους αστυνομικούς το χρονικό της επίθεσης και ισχυρίστηκε πως ήταν απλό μέλος των μηχανόβιων "Comancheros", που είναι διαβόητη συμμορία. Ο A.J.M υποστήριξε πως από τότε που ήρθε στην Ελλάδα δεν εργάζεται ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει συνοδός ασφαλείας ενός Αυστριακού. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ημέρα της επίθεσης άφησε τα τρία του παιδιά στο σχολείο, καθώς η σύζυγός του βρίσκεται στην Αυστραλία αυτή την περίοδο. Στη συνέχεια πήγε, όπως το συνηθίζει στο γυμναστήριο, παρκάροντας το πολυτελές αυτοκίνητό του μάρκας Mercedes-AMG στον χώρο που το σταθμεύει πάντα.

Το χρονικό της επίθεσης

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:10π.μ την Παρασκευή, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, στο νούμερο 128 της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας, όταν ο A.J.M βγήκε από το γυμναστήριο. 

Πατώντας το κουμπί για να ανάψει τη μηχανή, το αυτοκίνητο εξερράγη και τυλίχτηκε στις φλόγες, οι οποίες πέρασαν και στα τέσσερα παρκαρισμένα οχήματα πίσω από αυτό. Τα θραύσματα της έκρηξης έφτασαν μέχρι το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας της Βουλιαγμένης.

Οι περίοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον άντρα με εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια - χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο άνδρας, του οποίου τα αρχικά είναι A.J.M μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπροστά τη μηχανή, ενεργοποιώντας, όπως φαίνεται, εν αγνοία του και τα εκρηκτικά στο αυτοκίνητο. Αργότερα, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Ασκληπιείο Βούλας. 

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά ενώ τον χώρο εκκένωσαν και σάρωσαν για στοιχεία αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το θύμα πάντως δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με το ποιοι θα μπορούσαν βρίσκονται πίσω από την επίθεση, και επέμεινε ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα το ύποπτο, το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM