Επιτέλους κανονική άνοιξη - Έρχονται 20άρια από βδομάδα

Επιτέλους κανονική άνοιξη - Έρχονται 20άρια από βδομάδα Facebook Twitter
0

Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκινά η εβδομάδα καθώς σταματάνε οι βροχές και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και μάλιστα σε υψηλότερ για την εποχή επίπεδα.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μπορεί να περάσαμε μια παρατεταμένη περίοδο με αξιόλογο κρύο αλλά και έντονες διαδοχικές κακοκαιρίες, αποφάσισε όμως ο Μάρτης να μας δείξει το καλό του πρόσωπο τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες του.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ 20ΑΡΙΑ

Όπως όλα δείχνουν, από την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα τραβήξει την ανηφόρα, οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν και οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Μάλιστα, αν και τη Δευτέρα θα σημειωθούν περίπου οι ίδιες θερμοκρασίες με την Κυριακή, από την Τρίτη και έπειτα η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

 

Ακόμη και 8 βαθμούς Κελσίου παραπάνω από τη μέση τιμή για την εποχή θα δείξουν τα θερμόμετρα από τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας και στη συνέχεια αφού κατά τόπου ο υδράργυρος ίσως ξεπεράσει για λίγο ακόμη και τους 20 βαθμούς κελσίου.

Στον χάρτη που σας παρουσιάζω φαίνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειώνονται στα αντίστοιχα διαμερίσματα της χώρας από την Τρίτη έως και την Παρασκευή. Όπως θα δείτε, οι θερμοκρασίες στις περισσότερες πεδινές (και όχι μόνο) περιοχές της χώρας θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΡΥΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ - ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ

 

Άν και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, ο υδράργυρος θα πέφτει σε χαμηλές τιμές νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Αυτό σημαίνει ότι κυρίως το πρωινό της Δευτέρας και της Τρίτης η θερμοκρασία θα πέσει και λίγο κάτω από τους 0 βαθμούς κελσίου στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Ευτυχώς όμως, ακόμη και εκεί, το μεσημεράκι ο καιρός θα ζεσταίνει αρκετά σε όλα αυτά τα τμήματα.

ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΝΕΦΩΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ

 

Μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας, έρχονται και κατά τόπους τοπικές ομίχλες τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά αλλά και τοπικές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα με μεγάλα ανοίγματα στον ουρανό.

Επομένως, μην αναμένεται μόνο ηλιοφάνεια και αίθριο καιρό καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κατά περιόδους οι λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα θα πυκνώνουν (κυρίως από την Τετάρτη), όμως δεν αναμένονται βροχές.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

 

Μέχρι και την Τρίτη θα επικρατήσουν βοριάδες στα πελάγη. Από την Τετάρτη και έπειτα θα στραφούν σε νότιους.

Όμως σε καμία θαλάσσια περιοχή της χώρας η ένταση των ανέμων δεν θα ξεπερνά τα 4-5 και πολύ τοπικά ίσως και τα 6 μποφόρ στα ανοιχτά με αποτέλεσμα τα θαλασσινά σας ταξίδια να γίνουν με τις καλύτερες συνθήκες.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ

 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα είναι καλός ολόκληρη την εβδομάδα που έρχεται. Άρα έως και την Παρασκευή θα επικρατήσει ο καιρός που ανέλυσα παραπάνω.

Για τη συνέχεια θα δούμε, θα συνεχίσει ο Μάρτης να είναι ανοιξιάτικος ή θα επιστρέψει το κρύο. Όλα αυτά θα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM