Ισοβίτης δραπέτευσε από τις φυλακές αλλά το μετάνιωσε και επέστρεψε μόνος του

Ισοβίτης δραπέτευσε από τις φυλακές αλλά το μετάνιωσε και επέστρεψε μόνος του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Αίσθηση έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός κρατούμενου στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, που απέδρασε για να εργαστεί στα ζώα του, αλλά τελικά το μετάνιωσε και επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά από 8 ημέρες.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο 62χρονος κτηνοτρόφος από την Αγιά που πλέον έχει αποφυλακιστεί, κάθισε την Τετάρτη στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για απόδραση. Τελικά κηρύχθηκε αθώος. 

Να σημειωθεί πως ο 62χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία το 2002, ενώ είχε λάβει συνολικά 30 άδειες από τις φυλακές όπου εξέτισε την ποινή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόδραση έγινε στις 17 Φεβρουαρίου του 2018, στις 2.05' τα ξημερώματα. Ο τότε κρατούμενος τοποθέτησε μια σκάλα στην σίτα, απέναντι από το σπιτάκι όπου διέμενε στον περιβάλλοντα χώρο των φυλακών, πέρασε τον φράχτη και το έσκασε. Εκτός φυλακής έμεινε 8 ημέρες και επέστρεψε στις 26 Φεβρουαρίου.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ανέφερε πως οι λόγοι που τον οδήγησαν να αποδράσει ήταν οικονομικοί, καθώς πέντε χρόνια στην Κασσαβέτεια δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Ακόμη ανέφερε πως είχε απορριφθεί η αίτησή του και έφυγε από την φυλακή, για να δουλέψει στα ζώα του.

Τελικά αποφυλακίστηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2018, αφού εξέτισε την ποινή του, από τις φυλακές Λάρισας όμως, όπου μεταφέρθηκε μετά την Κασσαβέτεια.


Στην πρότασή του ο Εισαγγελέας χαρακτήρισε βλακώδη την συμπεριφορά του κατηγορούμενου, που απέδρασε, ενώ πλησίαζε η αποφυλάκισή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αν αποδράσει κάποιος από την Κασσαβέτεια, είναι σαν να αποδράσει από νηπιαγωγείο...»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM