Ξεκίνησε με το ποδήλατό του από την Αλάσκα το 2015 και υπολογίζει να επιστρέψει σπίτι του στην Ταϊβάν μετά από περίπου 6 χρόνια.


Ο Τζάκι Τσεν, ο ποδηλάτης των τεσσάρων ηπείρων όπως αποκαλείται, βρίσκεται στην Ελλάδα και μετά από δύο στάσεις στους Σοφάδες της Καρδίτσας και τη Λαμία, αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα.

 


Ο Τζάκι είναι από την Ταιβάν και θα κλείσει σε λίγες ημέρες τα 40 του χρόνια. Έχει σπουδάσει φυσική στο National Chung Hsing University και πριν από μερικά χρόνια, συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου του 2015, πήρε την απόφαση να γυρίσει τον κόσμο με το ποδήλατό του, ξεκινώντας από την Αλάσκα και τελικό προορισμό την Τάιπεϊ.


Στο ξεκίνημά του είχε δηλώσει ότι «ελπίζω να καταφέρω να επισκεφτώ περισσότερες από 100 χώρες».

 

Μετά από χιλιάδες χιλιόμετρα αλλά και περιπέτειες που έχει βιώσει Τζάκι έφτασε το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη των Σοφάδων όπου φιλοξενήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε χώρο που του διέθεσαν οι πυροσβέστες.

 

 


Στο ειδικά διαμορφωμένο ποδήλατό του, έχει πάντα μαζί του ένα αντίσκηνο. Επιλέγει πάντα να μένει σε μέρη όπου υπάρχει σχετική ασφάλεια.


Κατά τη διαμονή του στους Σοφάδες συζήτησε με τους πυροσβέστες και αφηγήθηκε ιστορίες από το μεγάλο ταξίδι του το οποίο έχει ονομάσει «Go or die».

 

Όπως ανέφερε όταν ξεκίνησε είχε κοντοκουρεμένα μαλλιά αλλά πλέον φθάνουν μέχρι τη μέση. Παρ' όλα αυτά σκοπεύει να τα κουρέψει φθάνοντας στο τέλος του ταξιδιού του, δηλαδή συνολικά μετά από 6 χρόνια.


Την Τετάρτη ο τολμηρός ποδηλάτης ξεκίνησε για την Λαμία όπου έφτασε αργά το βράδυ. Τον Τζάκι υποδέχτηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία της Λαμίας στην οποία και φιλοξενήθηκε.

 

Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζονται οι διαδρομές που έχει αλλά και που σκοπεύει να διανύσει φτάνοντας στους επόμενους προορισμούς του.

 

 

 

Στην ερώτηση του lamiareport για την αναγραφή των Σκοπίων ως Μακεδονία στον χάρτη, ο ποδηλάτης διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει το θέμα αλλά ήταν θέμα των χαρτών που διέθετε.


Δήλωσε τυχερός για την φιλοξενία που δέχτηκε από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς στην χώρα μας. Για τις χώρες ή τα μέρη που δεν είναι «τόσο τυχερός» να φιλοξενηθεί χρησιμοποιεί τη σκηνή και ένα μικρό απαραίτητο νοικοκυριό που έχει στην ειδικά διαμορφωμένη μπαγκαζιέρα που σέρνει με το ποδήλατό του.

 

 

 

Στη Λαμία, το πρωί της Πέμπτης  τον υποδέχτηκαν ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής και ο Υποδιοικητής της ΠΥ Λαμίας, Λάμπρος Καλοπήτας, οι οποίοι μάλιστα ενημέρωσαν και τον επόμενο σταθμό στη Λιβαδειά προκειμένου να του προσφέρουν βοήθεια στο ταξίδι του.

 

 


Το ταξίδι του στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί πιθανότατα την Παρασκευή στην Αθήνα, από όπου θα συνεχίσει για Αίγυπτο.

 

Αν όλα πάνε καλά θα βρεθεί στην πατρίδα του την Ταϊβάν μετά από έξι χρόνια, το 2021 δηλαδή μέσω Ιαπωνίας.

 

Δείτε φωτογραφίες από το μέχρι τώρα ταξίδ του στον κόσμο 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από lamiareport/karditsalive/cbc