Πέθανε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου

Πέθανε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου Facebook Twitter
0

Πέθανε ο Αντώνης Λάνθιμος, πατέρας του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Λάνθιμος αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα υγείας. 

Ο Αντώνης Λάνθιμος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί σε ηλικία 75 ετών.

Πέθανε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου Facebook Twitter
Ο Αντώνης Λάνθιμος από την εποχή που έπαιζε μπάσκετ στο Παγκράτι (η φανέλα με το νούμερο 8)

Ο Αντώνης Λάνθιμος υπήρξε παίκτης του Παγκρατίου και της Εθνικής Ομάδας και διέπρεψε με τις φανέλες τους τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Φόρεσε εννιά φορές το εθνόσημο, με παρουσία (έφηβος ακόμη) στη Βαλκανιάδα του 1964 αλλά και στο Eurobasket της επόμενης χρονιάς, όπου ήταν ο 12ος παίκτης. Μάλιστα, προσπάθησε να βάλει και το γιο του σε αυτό το μονοπάτι, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού τον κέρδισε ο κινηματογράφος.

Σπάνια μιλούσε ή έδινε συνεντεύξεις σχετικά με το γιο του και τις επιτυχίες του, κάτι που φαίνεται να είχε ζητήσει ο ίδιος. Σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του είχε αναφερθεί πως δεν είχε καταφέρει να πάει να στο γάμο του Γιώργου Λάνθιμου στο Λονδίνο λόγω της επιβαρυμένης υγείας του.

Ο Αντώνης Λάνθιμος είχε δηλώσει: «Δεν θέλει να δίνει συνεντεύξεις, ούτε ο ίδιος ούτε εγώ να μιλάω για αυτόν στα Μέσα. Δεν είναι από τους ανθρώπους που ανοίγονται μην νομίζετε. Είναι αρκετά εσωστρεφής , ακόμα και με μένα που είμαι ο πατέρας του. Δύσκολο παιδί, με τα χίλια ζόρια του παίρνεις μια κουβέντα. Από μικρός έτσι ήταν. Έλεγε λίγα λόγια αλλά σταράτα.» 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ