Απεργία την Πρωτομαγιά

Αξιωματούχος του ΟΗΕ καταγγέλει τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές, στα κρατητήρια και κακομεταχείριση παράνομων μεταναστών.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ καταγγέλει τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές, στα κρατητήρια και κακομεταχείριση παράνομων μεταναστών. Facebook Twitter
1

 *Photo: UNHCR/K. Kehayioy

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Associated Press, μια διερευνητική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει την ανησυχία της για τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές και τα κρατητήρια, καταγγέλοντας συνωστισμό και σκληρή μεταχείριση των παράνομων μεταναστών.

Η ομάδα εργασίας του ΟΗΕ με θέμα την αυθαίρετη κράτηση ζήτησε να γίνουν νομοθετικές προσπάθειες για να βελτιωθεί η κατάσταση των κρατουμένων.

Ο Vladimir Tochilovsky, ένας υπάλληλος από την ομάδα εργασίας, είπε ότι σε έναν ιδανικό κόσμο οι νέοι νόμοι θα ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα βάσει της σωστής εφαρμογής τους.

"Στη συνέχεια βγάζεις τα 3D γυαλιά σου και να βρίσκεσαι σε έναν κόσμο διαφορετικο" από παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ο Tochilovsky σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Διεθνείς οργανώσεις δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένα επικρίνει την Ελλάδα για τη μεταχείριση των παράνομων μεταναστών, στα "διάσημα", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανταπόκριση, κρατητήρια και φυλακές

 Η επιτροπή του ΟΗΕ,  έμεινε στην χώρα 11 ημέρες και επισκέφθηκε 6 διαφορετικές πόλεις.

*Η φωτογραφία είναι απο την Πέτρου Ράλλη και βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια