Ύποπτος φάκελος εστάλη και στη γραμματεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΜΑΚ και Αστυνομία για τη διαδικασία όπως αυτή περιγράφεται στο σχετικό πρωτόκολλο άμεσης παρέμβασης.

 

Ο φάκελος παρελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απολύμανση μπροστά από την πρυτανεία, το κτίριο και τους περιβάλλοντες χώρους, που είχαν εκκενωθεί και αποκλεισθεί, από το συντονιστικό όργανο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

 

 Τέσσερα οχήματα με δύναμη δώδεκα πυροσβεστών επιλήφθηκε του θέματος, εξειδικευμένοι πυροσβέστες τοποθέτησαν σε ειδικό κουτί και σφράγισαν το φάκελο, ενώ αμέσως μετά εντός ειδικού κουβουκλίου έγινε και η απολύμανση του πυροσβέστη που έπιασε τον ύποπτο φάκελο.

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, άλλα πέντε εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα ΤΕΙ Λαμίας, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς και ένα κολέγιο στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσαν την παραλαβή φακέλων με ύποπτο περιεχόμενο.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ