Τρεις καθηγητές και ένας ακόμη υπάλληλος βρίσκονται μέσα στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, όπου βρέθηκε ένας ύποπτος φάκελος, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα.


Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, αξιωματικοί της ΕΜΑΚ μεταβαίνουν στο σημείο για να παραλάβουν τον φάκελο, ενώ οι τρεις καθηγητές και ο υπάλληλος, θα διακομιστούν σε νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο.


Η αστυνομία έχει αποκλείσει το κτίριο όπου στεγάζεται η σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Ακόμα δώδεκα ύποπτοι φάκελοι έχουν εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο έλεγχος που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στον φάκελο της Μυτιλήνης, δείχνει ότι πρόκειται μάλλον για μια ουσία κόλλας που είναι ερεθιστική και μια ουσία που χρησιμοποιείται σε μελάνια εκτυπώσεως, με την οποία είχε εμποτιστεί ο φάκελος.

 

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει δοθεί η οριστική απάντηση, ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές έρευνες και των άλλων φακέλων, που έχουν μεταφερθεί ή αναμένονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

 

Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, οι φάκελοι εστάλησαν ταχυδρομικώς πριν από αρκετές ημέρες, καθώς τουλάχιστον δύο παρελήφθησαν πριν και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα (στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη).

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ