Ύποπτος φάκελος και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ύποπτος φάκελος και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Facebook Twitter
0

Τρεις καθηγητές και ένας ακόμη υπάλληλος βρίσκονται μέσα στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, όπου βρέθηκε ένας ύποπτος φάκελος, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα.


Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, αξιωματικοί της ΕΜΑΚ μεταβαίνουν στο σημείο για να παραλάβουν τον φάκελο, ενώ οι τρεις καθηγητές και ο υπάλληλος, θα διακομιστούν σε νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο.


Η αστυνομία έχει αποκλείσει το κτίριο όπου στεγάζεται η σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ακόμα δώδεκα ύποπτοι φάκελοι έχουν εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο έλεγχος που έγινε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στον φάκελο της Μυτιλήνης, δείχνει ότι πρόκειται μάλλον για μια ουσία κόλλας που είναι ερεθιστική και μια ουσία που χρησιμοποιείται σε μελάνια εκτυπώσεως, με την οποία είχε εμποτιστεί ο φάκελος.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει δοθεί η οριστική απάντηση, ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές έρευνες και των άλλων φακέλων, που έχουν μεταφερθεί ή αναμένονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, οι φάκελοι εστάλησαν ταχυδρομικώς πριν από αρκετές ημέρες, καθώς τουλάχιστον δύο παρελήφθησαν πριν και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα (στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM