Απεργία την Πρωτομαγιά

Προκλήσεις Τούρκων με υπερπτήσεις F-16 στο Καστελόριζο όταν έφευγε ο Καμμένος

Προκλήσεις Τούρκων με υπερπτήσεις F-16 στο Καστελόριζο όταν έφευγε ο Καμμένος Facebook Twitter
0

Νέες τουρκικές προκλήσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί, καθώς δύο F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο, λίγα μόλις λεπτά μετά την αναχώρηση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από το ακριτικό νησί.

Στις 8.42π.μ δύο τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν στο ελληνικό FIR, πετώντας πολύ χαμηλά, 1.300 μέτρα πάνω από το Καστελόριζο.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 8.35π.μ είχε απογειωθεί από το νησί το ελικόπτερο του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος διανυκτέρευσε εκεί.

Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44π.μ.

Η νέα τουρκική πρόκληση έρχεται μετά τις επικρίσεις του κ. Καμμένου αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για τη στάση της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Χθες, ο Έλληνας υπουργός προανήγγειλε την ανακήρυξη Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Καστελόριζο, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Άγκυρα από τη νήσο Μεγίστη.

«Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί» είπε ο Πάνος Καμμένος, στον απόηχο των πρόσφατων, αλλεπάλληλων παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα. «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Καμμένου ήρθαν λίγη ώρα μετά και την προειδοποίηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευ. Αποστολάκη, προς την Άγκυρα πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ