Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Αίτημα αποφυλάκισης του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου κατέθεσε την Τρίτη ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζοντας πως δεν στοιχειοθετείται κατηγορία περί λαθρεμπορίας χρυσού. 

«Αυτό που έχει κάνει η ΕΛΑΣ είναι εντελώς παράνομο. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ΕΕ από την 1995 δεν υπάρχει λαθρεμπορία χρυσού σε χώρες σαν την Τουρκία», τόνισε ο κ. Κούγιας στους δημοσιογράφους, ζητώντας παράλληλα να μη γίνει μεταφορά του πελάτη του στις φυλακές Ναυπλίου όπως έχει αποφασιστεί.

Η ανακρίτρια είχε ζητήσει από την Κυριακή έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών με το ερώτημα για το αν υπάρχουν δασμοί στις εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία. Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν δασμοί για να στοιχειοθετείται κατηγορία και γι' αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και οι 23 κατηγορούμενοι για την υπόθεση τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η αίτηση του συνηγόρου του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου 

«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού, όπως επισημαίνει, «και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία "Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών"».

Με πληροφορίες από Σκάι και Καθημερινή

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM