Απεργία την Πρωτομαγιά

Folli Follie: Εξηγήσεις στον εισαγγελέα από στελέχη και μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Εξηγήσεις στον εισαγγελέα από στελέχη και μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου Facebook Twitter
0

Τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αλλά και επτά υψηλόβαθμα στελέχη της Folli Follie, έστειλαν εγγράφως εξηγήσεις στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή». 

Ο εισαγγελέας διενεργεί την έρευνα και για τα οικονομικά της εταιρείας και αναμένεται να προβεί σύντομα σε άσκηση νέων διώξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στις εξηγήσεις τους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και τα υψηλόβαθμα στελέχη εστίασαν στα νομικά θέματα για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Το βασικό αδίκημα για το οποίο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις είναι εκείνο της απάτης.


Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι περισσότεροι από τους κληθέντες, απέδωσαν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τα παραποιημένα στοιχεία της εταιρείας, στον ασιατικό όμιλο και σε διάφορες θυγατρικές.

Αποχωρεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο κ. Κουτσολιούτσος δεσμεύτηκε εγγράφως στους πιστωτές του ομίλου ότι θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η αποχώρηση του Τζώρτζη Κουτσουλιούτσου έχει τεθεί ως προϋπόθεση από τους πιστωτές προκειμένου να στηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Ύστερα από την δέσμευση του κ. Κουτσολιούτσου κατατέθηκε, το μεσημέρι, νέα αίτηση υπαγωγής της Folli Follie σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του πτωχευτικού κώδικα.

Το αίτημα θα συζητηθεί αύριο το πρωί.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» για την ώρα παραμένει άγνωστο αν οι ελληνικές τράπεζες θα στηρίξουν την αίτηση αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι εξασφαλίσεις τους (δηλαδή η συμμετοχή του 37% της Folli Follie στα Αττικά πολυκαταστήματα) έχουν εξαιρεθεί από την αίτηση προστασίας.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ