Συνελήφθη κηπουρός για δεκάδες διαρρήξεις στο Πόρτο Ράφτη

Συνελήφθη κηπουρός για δεκάδες διαρρήξεις στο Πόρτο Ράφτη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Συνελήφθη, στο Μαρκόπουλο ένας άντρας, κατηγορούμενος για διαρρήξεις και κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στο Πόρτο Ράφτη.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 56 περιπτώσεις, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι είναι περισσότερες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, που είναι αλβανικής καταγωγής, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, από το 2012, αρχικά εντόπιζαν οικίες στο Πόρτο Ράφτη από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι.

Στη συνέχεια, αφού παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα, εισέβαλαν σε αυτές και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρικές συσκευές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι δράστες προκειμένου να μπορέσουν να μπουν σε οικίες έβγαζαν μέχρι και τα προστατευτικά κάγκελα.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς εργαζόταν ως κηπουρός στην περιοχή και έτσι είχε τη δυνατότητα να κατοπτεύει τις υποψήφιες προς διάρρηξη κατοικίες, ενώ σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο σημείο.

Ο δράστης διοχέτευε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στην Αλβανία.

Από την κατ' οίκον έρευνα της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, πλήθος εργαλείων, αεροβόλο πιστόλι, μαχαίρια και φυσίγγια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ