Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) προκειμένου να εκθέσει «στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο το πρόβλημα της ανομίας στα πανεπιστήμια» και να αναζητηθούν λύσεις. 

 

Η ομοσπονδία  των πανεπιστημιακών καταγγέλλει την εγκληματικότητα εντός πανεπιστημιακών χώρων, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, αλλά και την παρουσία ομάδων, όπως O Ρουβίκωνας. Ζητά επίσης την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο. 

 

«Τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί και πολλαπλασιαστεί γνωστά φαινόμενα ανομίας στα Πανεπιστήμια, όπως διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, αλλά εμφανιστεί και νέα, όπως καταλήψεις χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις (Ρουβίκωνας).

 

Οι χώροι στους οποίους σπουδάζει και μορφώνεται η νεολαία της πατρίδας μας δεν μπορεί να είναι χώροι τους οποίους λυμαίνονται εγκληματικές ομάδες που διακινούν και εμπορεύονται απροκάλυπτα ναρκωτικά στο φως της ημέρας, ανάμεσα στους φοιτητές μας, ανάμεσα σε όλους μας.

 

Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε "συλλογικότητα" θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη καταλαμβάνοντας παράνομα χώρους συντελεστών του, και χώρος ελευθερίας έκφρασης, ελευθερίας διακίνησης» αναφέρεται σχετικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ.

 

«Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να επιδιώξουν και να επιτύχουν εθνική συνεννόηση τουλάχιστον για στοιχειώδεις αρχές που θα διέπουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων μας και να συνεννοηθούν για την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο εξελίσσεται σε άσυλο προστασίας της ανομίας» καταλήγει