Απεργία της ΓΣΕΕ

Διαψεύδει η Πυροσβεστική: Καμία ΕΔΕ για σχόλια πυροσβεστών στο Facebook για το Μάτι

Διαψεύδει η Πυροσβεστική: Καμία ΕΔΕ για σχόλια πυροσβεστών στο Facebook για το Μάτι Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Το Πυροσβεστικό Σώμα διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα ιστοσελίδας, σύμφωνα με το οποίο διενεργούνται Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις σε βάρος πυροσβεστών για σχόλιά τους στο Facebook, σχετικά με τη διαχείρηση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Νωρίτερα, η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση ζητώντας να σταματήσουν αμέσως οι ΕΔΕ κατά των πυροσβεστών.

«Στην Βενεζουέλα επιβάλλεται 20 χρόνια κάθειρξη σε πυροσβέστες επειδή αμφισβήτησαν τον Μαδούρο. Στην Ελλάδα δρομολογούνται πειθαρχικές διώξεις πυροσβεστών επειδή εκφράζουν τις απόψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Και επιβάλεται πρόστιμο σε πυροσβέστη που εξέφρασε δημόσια την οδύνη του, αφού είχε δώσει τη μάχη με τις φλόγες στο Μάτι».

«Στην Ελλάδα παρακολουθούνται οι αναρτήσεις των πυροσβεστών άνωθεν από όπου και δίδονται οι εντολές για ΕΔΕ!
Οι ομοιότητες δεν είναι τυχαίες. Είναι προφανές ότι εζήλωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη δόξα του Μαδούρο! Τους καλούμε να σταματήσουν αμέσως τις ΕΔΕ. Στο Κίνημα Αλλαγής θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη μορφή ελέγχου του κυβερνητικού αυταρχισμού εντός και εκτός του Κοινοβουλίου!».

Όμως η πυροσβεστική διαψεύδει την είδηση, διευκρινίζοντας πως συγκεκριμένος πυροσβέστης που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική και, αμέσως μετά ανέβασε στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κείμενο με την εμπειρία του, κλήθηκε σε απολογία και του επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς, κατά παράβαση της πάγιας εντολής του Αρχηγείου, δεν ζήτησε, ούτε δεν έλαβε την προβλεπόμενη άδεια ώστε να τοποθετηθεί δημοσίως».

«Με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (Ε.Δ.Ε.) κατά πυροσβεστικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα για αναφορές και σχόλια που έγιναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο κατά του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, όσο και κατά κυβερνητικών στελεχών, σε σχέση με τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, γνωρίζεται ότι ουδεμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα αυτό διενεργείται».

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM