Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια- Εκκενώθηκαν δύο χωριά- Έκλεισαν δρόμοι (upd)

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια- Εκκενώθηκαν δύο χωριά- Έκλεισαν δρόμοι (upd) Facebook Twitter
0

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τις 15.20 σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας.

Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνθηκε προς τα χωριά Κοντοδεσπότη και Σταυρός, τα οποία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά.

 

Στο μεταξύ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς. 

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια- Εκκενώθηκαν δύο χωριά- Έκλεισαν δρόμοι (upd) Facebook Twitter
EUROKINISSI

Πριν από λίγο ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης πριν από λίγο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη συγκεκριμένη απόφαση του σημειώνοντας: «Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής».

«Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο. Μπήκε πλέον μέσα σε πευκόφυτή περιοχή και κινείται πλέον προς τα Ψαχνά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Παρά τις συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, μέχρι στιγμής δεν στάθηκε δυνατόν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, υποστηρίζει.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Διρφύων στην ΕΡΤ οι περίπου 300 κάτοικοι του χωριού Κοντοδεσπότι  έχουν απομακρυνθεί ήδη με επιτυχία από τα σπίτια τους ενώ εκκενώθηκε και το χωριό Σταυρός. 

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha πυροσβέστης ανέφερε πως πιθανόν ως τώρα να έχει καεί μια αγροικία. 

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια- Εκκενώθηκαν δύο χωριά- Έκλεισαν δρόμοι (upd) Facebook Twitter
EUROKINISSI

 Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης.

Την ίδια στιγμή έκλεισε για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ενημέρωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για το θέμα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον υπουργό Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ