Thessaloniki Pride: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους άντρες που άγνωστοι έριξαν στον Θερμαϊκό

Thessaloniki Pride: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους άντρες που άγνωστοι έριξαν στον Θερμαϊκό Facebook Twitter
φωτο: seleo.gr
0

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκαν δύο συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride, όταν, άγνωστοι τούς έριξαν στον Θερμαϊκό, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα πρωτοδικών, Αθηνά Κωνσταντινίδου, ο κ. Τσόγκας, ζητεί να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα προς διαπίστωση τέλεσης αυτεπάγγελτα διωκόμενων πράξεων, όπως αυτές της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης κ.ά., σε συνδυασμό, μάλιστα, με το νόμο για τη ρατσιστική βία (81ΠΚ).

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, οι διενεργούντες την έρευνα αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καλούνται να ερευνήσουν τυχόν ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης και προς την κατεύθυνση εντοπισμού των δραστών να χρησιμοποιήσουν κάθε νομίμως διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο.

Η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Λευκό Πύργο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες κινήθηκαν προς το μέρος των δύο θυμάτων, όταν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για συμμετέχοντες στο Pride, και τους έσπρωξαν διαδοχικά στη θάλασσα. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, απηύθυναν απειλές για τις ζωές των παθόντων και τους εξύβρισαν. Στο σημείο, κλήθηκαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος που έβγαλαν τα δύο θύματα, έναν Έλληνα κι έναν Ιταλό με βραζιλιάνικη καταγωγή, από το Θερμαϊκό.

Αν και το περιστατικό ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό, η επίθεση αντιμετωπίστηκε με τον ρατσιστικό νόμο και γι' αυτό η προανάκριση ξεκίνησε από το τμήμα ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ