Η 22χρονη μητέρα του νεογέννητου μωρού που βρέθηκε νεκρό στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, νοσηλεύεται φρουρούμενη σε κλινική και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή. 

 

Η 15η Τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, μετέβη στην κλινική και όρισε την απολογία τής 22χρονης για την Παρασκευή, εφόσον η κατηγορούμενη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

 

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας.

 

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης σπουδάστριας, Αλέξανδρο Αλεξιάδη η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». 

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή σπουδάστρια «μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς πως γέννησε μόνη της το μωρό στη μπανιέρα του σπιτιού της και ότι αμέσως μετά το πέταξε στον ακάλυπτο, φοβούμενη μήπως γυρίσει από τη δουλειά η μητέρα της και αντιληφθεί τι συνέβη.  Φέρεται να μην είχε πει σε κανέναν για την εγκυμοσύνη της, την οποία μπορούσε να κρύψει, λόγω των περιττών κιλών που είχε και φορώντας φαρδιά ρούχα.

 

Το βρέφος φαίνεται να έπεσε σε ένα δίκτυ-τέντα που υπήρχε στον ακάλυπτο και να πέθανε 12 ώρες μετά, από ασιτία και έλλειψη φροντίδας.

 

Σημειώνεται πως διαμένει μαζί με την μητέρα της σε μια από τις πέντε πολυκατοικίες που είχαν πρόσβαση στον ακάλυπτο των πολυκατοικιών που εντοπίστηκε το νεκρό μωρό.

 

Οι πληροφορίες σχετικά με τον πατέρα του παιδιού και αν γνώριζε για την εγκυμοσύνη, είναι συγκεχυμένες. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κοπέλα είχε κρύψει την εγκυμοσύνη και από εκείνον, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες όταν η 22χρονη ενημέρωσε τον σύντροφό της εκείνος εξαφανίστηκε.

 

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια (κάπως) διαφορετική άποψη για την 22χρονη φοιτήτρια