Νοσηλεύεται φρουρούμενη η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία - «Έχει καταρρεύσει» λέει ο δικηγόρος της

Νοσηλεύεται φρουρούμενη η 22χρονη που κατηγορείται για παιδοκτονία - «Έχει καταρρεύσει» λέει ο δικηγόρος της Facebook Twitter
10

Η 22χρονη μητέρα του νεογέννητου μωρού που βρέθηκε νεκρό στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, νοσηλεύεται φρουρούμενη σε κλινική και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Η 15η Τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, μετέβη στην κλινική και όρισε την απολογία τής 22χρονης για την Παρασκευή, εφόσον η κατηγορούμενη είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.

Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης σπουδάστριας, Αλέξανδρο Αλεξιάδη η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή σπουδάστρια «μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς πως γέννησε μόνη της το μωρό στη μπανιέρα του σπιτιού της και ότι αμέσως μετά το πέταξε στον ακάλυπτο, φοβούμενη μήπως γυρίσει από τη δουλειά η μητέρα της και αντιληφθεί τι συνέβη.  Φέρεται να μην είχε πει σε κανέναν για την εγκυμοσύνη της, την οποία μπορούσε να κρύψει, λόγω των περιττών κιλών που είχε και φορώντας φαρδιά ρούχα.

Το βρέφος φαίνεται να έπεσε σε ένα δίκτυ-τέντα που υπήρχε στον ακάλυπτο και να πέθανε 12 ώρες μετά, από ασιτία και έλλειψη φροντίδας.

Σημειώνεται πως διαμένει μαζί με την μητέρα της σε μια από τις πέντε πολυκατοικίες που είχαν πρόσβαση στον ακάλυπτο των πολυκατοικιών που εντοπίστηκε το νεκρό μωρό.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον πατέρα του παιδιού και αν γνώριζε για την εγκυμοσύνη, είναι συγκεχυμένες. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως η κοπέλα είχε κρύψει την εγκυμοσύνη και από εκείνον, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες όταν η 22χρονη ενημέρωσε τον σύντροφό της εκείνος εξαφανίστηκε.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια (κάπως) διαφορετική άποψη για την 22χρονη φοιτήτρια 
Ελλάδα
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Βεβαια η εισαγγελέας δεν διεταξε την δημοσιοποιηση των στοιχειων της οπως συμβαινει σε καθε εναν που κατηγορειται για ειδεχθές εγκλημα. Ωπ .. μαλλον αυτο ισχυει μονο για τους αντρες.
Η κοπέλα αυτή είναι θύμα. Αυτό που έκανε δε θα το ξεπεράσει ποτέ, Αλλά όταν πετάς το παιδί σου στον ακάλυπτο για να μην καταλάβει η μάνα σου ότι γέννησες μόνο μία λέξη μου έρχεται στο μυαλό.....Φραγκογιαννού
Εγώ θεωρώ πως άσχετα με το τι πιστεύει η κοινή γνώμη, η κοπέλα θα έχει ένα βάρος που θα σηκώνει για την υπόλοιπη ζωή της και αυτό ίσως είναι πολύ χειρότερο από όλα τα δικαστήρια που μπορεί να υποστεί. Οι τύψεις της δηλαδή σε μεγαλύτερη ηλικία, αυτό είναι ίσως που μπορεί να την στοιχειώνει στο μέλλον
πως γινεται ολες αυτες τις ωρες που ηταν ζωντανο και υγιες το μωρο να μην το ακουσε κανενας να κλαιει μεσα σε 5 πολυκατοικιες!!! ενας να φωναξει απο παραθυρο ακαλυπτου εχει μαθει αμεσως ολη η γειτονια τα νεα του σπιτιου!οσο αφορα για την κοπελα ευχομαι η ψυχικη της υγεια να ειναι δυνατη και τα βιωματα του παρελθωντος να μη την κατασπαραξουν.
Το σκέφτηκα και εγώ αλλά μάλλον πρέπει να ήταν αναίσθητο και για αυτο δεν το άκουσε και κανείς. Όσο για την κοπέλα διαφωνώ. Και να την φάνε οι τύψεις, δεν θα με πείραζε, θα της άξιζε. Το ότι ήταν "κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση" και είναι και νεαρή δεν τα θεωρώ δικαιολογία. Πως γίνεται πάντα όλοι την στιγμή του εγκλήματος (κατα ζωής) να μην σκέφτονται τίποτα απολύτως αλλά μόνο μετά απο καιρό να καταλαβαίνουν τι έκαναν. Και άντε δεν το θελε το μωρό. Να το παρατούσε τυλιγμένο στην πόρτα ενός ιδρύματος, νοσοκομείου, οικογένειας, δεν έπαιζε σαν σενάριο? Έπρεπε να το ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ υψηλού ορόφου (και μάλλον αγνοωντας την υπαρξη διχτυου απο κάτω)? Αυτό δειχνει να μην την ένοιαζε πως ήταν ζωντανός άνθρωπος το παιδί. Οι κατηγορίες της Αστυνομίας επομένως ολόσωστες είναι. Εγώ άλλη απορία έχω. Απ αυτό το άρθρο διαπίστωσα για πρώτη φορά πως έμενε μαζί με την μητέρα της. Νομιζα μόνη της έμενε και απλά καλύπτονταν σε τυχόν επισκέψεις όσο μπορούσε. Επί 9 (!) μήνες η μάνα της χαμπάρι δεν πήρε??? Απίστευτο (κι όμως αληθινό)...
Αυτά τα λες εσύ απ' το πληκτρολόγιο. Και είναι το σωστό και λογικό. Όμως σε μια τέτοια θέση δεν έχουμε βρεθεί και χωρίς να θέλω να την δικαιολογήσω, ας είμαστε ψύχραιμοι και ας σκεφτούμε ότι ίσως δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα για την κοπέλα.Και μην ξεχνάμε και τον τύπο που την άφησε έγκυο.
LumidyΝαι δεν έχουμε βρεθεί. Ο καθένας αντιδρά αλλιώς. Ξαναλέω όμως: ΠΕΤΑΞΕ ένα ΖΩΝΤΑΝΟ μωρό όχι στο πάτωμα ξέρω γω απ το σοκ της αλλά ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ (τυχαία απλά υπήρχε και δίχτυ εκεί)!!!!!!!Ψυχολογική ξεψυχολογική πίεση ποσώς με ενδιαφέρει, αναίσθητη για μένα απλά. Και οι τύψεις και η ποινική τιμωρία της αξίζουν. Απλά μην το παρακάνουν με την ποινική, είπαμε υπάρχει και όριο. Άλλωστε τα εσωτερικά φαγώματα πιστεύω θαναι χειρότερη ποινή και μάλιστα ισοβίως. Φίλε/η αξιέπαινη η ψυχραιμία σου αλλά και απλά να μην ήταν τα πράγματα, πετάς έτσι εύκολα ενα ΖΩΝΤΑΝΟ μωρό απο ψηλά λες και είναι κάνα σκουπίδι? Κι άλλοι είχαν ανεπιθυμητες εγκυμοσύνες εν μέσω δύσκολου περιβάλλοντος και δεν κάνανε έτσι. Ας το παρατούσε κάπου. Διαολε, ακόμα και να πεταγόταν ως το περίπτερο και να το άφηνε απο πίσω....Όσο για τον άνδρα, τίποτα νέο. Τόσοι είναι που όταν ακούνε για μωρό την κοπανάνε. Ανευθυνος μεν και με έμμεση ευθύνη στην πίεση που δέχτηκε η κοπέλα όντας μόνη ωστόσο ούτε γέννησε αυτός, ούτε αυτός το πέταξε το μωρό. Που να τα φανταζόταν αυτά?Καλά οκ εκτός και αν μάνα ή αυτός την παρότρυναν ή ανάγκασαν να σκοτώσει το μωρό σε ένα τρελό σενάριο. Τα παίρνω πίσω τότε όλα. Δεν νομίζω όμως να συνέβη κάτι τέτοιο.
@lumiditi το επιχείρημα σου έχει ακουστεί πολλές φορές. Έχουμε βρεθεί στη θέση της, έχουμε υπάρξει 22 χρόνων. Έχουμε όλοι τις ορμόνες μας, οιστρογόνα ή τεστοστερόνη (ναι, το επόμενο βήμα θα είναι να δικαιολογώ και τον βιαστή λόγω τεστοστερόνης) Και δεν λέμε τις απόψεις μας από το πληκτρολόγια. Τις λέμε επώνυμα κάθε μέρα στις κουβέντες με γνωστούς και οικείους. Κανείς δεν λέει να εκτελεστεί δια λιθοβολισμού, αλλά η πράξη της να τιμωρηθεί, είναι έγκλημα. Πριν από 20 χρόνια αν μια 20χρονη φίλη έμενε έγκυος από έναν ανώριμο μπουλη, το ελέγε στις φίλες, τσάτρα πάτρα μαζεύονταν τα χρήματα για την επέμβαση. Πριν 20 χρόνια.Όλο αυτό το τίποτα των social media, η ανοησία με τα duck face , τις selfie και αυτήν την μ.....α τα selfie sticks, φθηνόπρόστυχες πόζες από παιδάκια 10-12 χρόνων, είναι συνένοχο για την αποστασιοποίηση αυτής της γενιάς από την πραγματικότητα. Είναι μαγκιά η άγνοια, είναι μαγκιά να μιλάς σαν αμόρφωτος ουρακοτάγκος. Σε καμμία περίπτωση δε είναι όλα τα παιδιά έτσι, αλλά το επιφανειακό προβάλεται ως τρεντυ (συνυπεύθυνοι και οι σαραντάρηδες γονείς, δέκα φορές πιο ανώριμοι. Γειτόνισσες σε χωριό οι άλλες και στέλνουν μυνηματα στο Facebook)Αναλύσεις χωράνε πολλές αλλά καμμία δικαιολογία. Ας κάνουμε όλοι την κριτική και την αυτοκριτική μας για να μην δούμε τα χειρότερα.