Μεσογειακός κυκλώνας ενδέχεται να χτυπήσει την Ελλάδα τις επόμενες μέρες

Μεσογειακός κυκλώνας ενδέχεται να χτυπήσει την Ελλάδα τις επόμενες μέρες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Σε πιθανό μεσογειακό κυκλώνα είναι πιθανό να μετατραπεί το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μέσα στις επόμενες μέρες, φέρνοντας ισχυρές βροχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα, «να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας προς το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός "medicane", ενός δηλαδή μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το "μάτι" του)».

Όπως σημειώνει ο κ. Αρναούτογλου «αυτό το "μάτι" εύκολα μάλιστα μπορεί να το διακρίνει κανείς και στους χθεσινούς προγνωστικούς χάρτες της ΕΡΤ για την ερχόμενη Παρασκευή».

 Εντούτοις, εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες μπροστά και είναι ακόμη πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Αναλυτικά η πρόβλεψή του:

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM