Στηρίζουμε τον διευθυντή για την απόφαση να μην δοθεί η σημαία στον Αμίρ λένε οι γονείς των συμμαθητών του

Στηρίζουμε τον διευθυντή για την απόφαση να μην δοθεί η σημαία στον Αμίρ λένε οι γονείς των συμμαθητών του Facebook Twitter
20

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Δάφνης, εκφράζει τη στήριξή του στον διευθυντή του σχολείου σχετικά με την απόφαση να μην κρατήσει την σημαία της παρέλασης ο 11χρονος Αμίρ.

Για την υπόθεση έχει ζητήσει προκαταρκτική εξέταση το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το γεγονός πως ενώ ο Αμίρ είχε κληρωθεί να κρατήσει τη σημαία, επιλέχθηκε άλλος μαθητής και του έδωσαν την ταμπέλα.

Ο διευθυντής του σχολείου είχε πει στο LIFO.gr τη Δευτέρα «Δεν είμαστε ρατσιστές» και χωρίς να θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες είπε πως θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για την υπόθεση.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, αναφέρει αφενός ότι εκφράζει τη στήριξή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων, αλλά την ίδια ώρα λέει πως «εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις».

Ακόμη πάντως κανείς δεν λέει ξεκάθαρα τι συνέβη και ποιος πήρε την απόφαση να  παρακαμφθεί η απόφαση που έχει παρθεί από το Υπουργείο.'

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του Αμιρ από το Αφγανιστάν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε διαμερίσματα της πρωτεύουσας υπό την επίβλεψη του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας με την επιλογή σημαιοφόρου εκφράζουμε την στήριξή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου που φοιτούν σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για ολόκληρη την σχολική μας κοινότητα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, χειρίστηκε το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις.

Το Δ.Σ.»

Η καταγγελία που έγινε μέσα από το LIFO.gr λίγο μετά την παρέλαση όταν συναντήσαμε τον μικρό Αμίρ...>>>

http://www.lifo.gr/now/greece/166206

Ελλάδα
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Οι πάντες που σχολιάζετε κατακρίνοντας το σχολείο και το σύλλογο το κάνετε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ για το τί πραγματικά έχει συμβεί.Δεν διαφέρετε σε τίποτα απο αυτούς που έκαναν την επίθεση στο σπίτι του μικρού.
Όπως έγραψα και σε σχόλιο πιο κάτω, υποθέτω πως ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πίεσε τον διευθυντή να μην δεχτεί να είναι σημαιοφόρος ο Αμίρ γιατί είναι μουσουλμάνος και όχι χριστιανός. Θα έβαζα και στοίχημα.Ο διευθυντής πρέπει να βγάλει μια ειλικρινή ανακοίνωση και να πει τι έγινε γιατί το όνομα του έχει στοχοποιηθεί και όχι του Συλλόγου ή του κάθε άλλου. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά αν θέλει να πιστέψουμε ότι δεν διακρίνει μεταξύ ράτσας/θρησκείας τότε καλό θα ήταν να πει κάτι πιο απτό.Οι λοιποί σχολιαστές καλό θα ήταν να είστε λίγο πιο ψύχραιμοι. Το να βγάλετε τα μαχαίρια βεβιασμένα είναι λάθος και μας το έχει αποδείξει το παρελθόν αυτό.
Όταν δημιουργείται θέμα ανεξέλεγκτων διαστάσεων και με προοπτική προκαταρκτικής εξέτασης από το υπουργείο και ΕΔΕ με κίνδυνο να επηρεαστεί η εργασιακή σου κατάσταση, η ενδεδειγμένη στάση είναι να λες όσο το δυνατόν λιγότερα και να ακολουθείς τις τυπικές διαδικασίες για να μη στρεβλωθούν περαιτέρω οι δηλώσεις σου. Οι εξηγήσεις δίνονται στα αρμόδια όργανα και όχι σε ΜΜΕ με ανθρωποφάγες τάσεις, που ενδιαφέρονται μόνο για τον εντυπωσιασμό. Ούτως ή άλλως γίνεσαι έρμαιο στις ερμηνείες του καθενός, όπως φαίνεται και από τα σχόλια αυτής της στήλης, οπότε φρόνιμο είναι να αποφεύγεις να τροφοδοτείς τις παρερμηνείες.
Δεν είναι καθόλου έτσι φίλη Εύη. Όταν βρίσκεσαι σε θέση ευθύνης και αναγκάζεσαι να προβείς σε μία τετοια κίνηση, που πέρα από τις ηθικές της προεκτάσεις, δύναται να κινήσει υποψίες για τέλεση παρόνομων πράξεων, το ΠΡΩΤΟ πράμα που κάνεις, είναι να βγάλεις μια λογικοφανή και σαφώς διατυπωμένη αιτιολόγηση - ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ φτάσει το θέμα σε ΕΔΕ και λοιπές διαδικασίες.
Και εσύ Leontios, πιστεύεις πως αν πει οτιδήποτε για αιτιολογία, ότι θα τον συγχωρέσουν οι απανταχού αντιραστιστές; Πολύ πιθανόν να βγουν και να πουν "Αυτά τα λες εκ των υστέρων επειδή δεν σε παίρνει πια".Δεν είναι έτσι. Πιστεύω πως σωστά επισημάνει η Εύη ότι τα ΜΜΕ θα κάνουν το κακό να φανεί χειρότερο.
@LumidyΔεν είναι δυνατόν να ορίζουν την λογική και τη νομιμότητα οι προβοκάτορες, οι φυλλάδες και οι εξτρεμιστές κάθε είδους και πλευράς. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα ένας πυρήνας Έλλήνων με στοιχειώση ορθότητα στη σκέψη που επιθυμεί την κανονικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της.
Αν και εξαρχής -και πριν καν λάβει χώρα η παρέλαση- είχα ταχθεί, σαφώς, υπέρ του να σηκώσει ο Aμίρ την σημαία (καθώς παρουσιαζόταν πως θα του έδινε μεγάλη χαρά και τιμή) θεωρώ πως έχετε κάποιο δίκιο και ενδεχομένως υπάρχει κάποια παράμετρος, που μας διαφεύγει. Αυτό το οποίον εγείρει τα συναισθήματα όμως -και επειδή μιλήσατε για το απεχθές φαινόμενο της ανθρωποφαγίας-είναι το εξίσου απεχθές φαινόμενο της επίρριψης όλων των ευθυνών *αλλού* και στην προκείμενη περίπτωση στο παιδί (ότι αυτό -και καλά- δεν είχε την πρόθεση να μπει στην εκκλησία, κάτι που δεν στοιχειοθετείται με τα μέχρι τώρα στοιχεία). Επίσης το γεγονός ότι την σήκωσε παιδί αλβανικής καταγωγής, δεν ξέρω αν λέει απαραίτητα κάτι [π.χ. το εν λόγω παιδί δυνητικά, θα μπορούσε να έχει ελληνική ιθαγένεια(-υπηκοότητα) ή να είναι χριστιανός, αν και φυσικά μπορεί να μην ισχύουν κάτι τέτοιο].Αναμένω, με ήρεμη διάθεση, να διαβάσω μια επίσημη, ολοκληρωμένη και πειστική εξήγηση και περιγραφή των γεγονότων.υγ…Μόλις είδα και την είδηση που αφορά στην επίθεση, με πέτρες, στο σπίτι του Αμίρ! Ελπίζω αυτή η επικίνδυνη στοχοποίηση της οικογενείας, από ανεγκέφαλα, κομπλεξικά, κατάπτυστα, χαμερπή ανθρωπάκια, να είναι και η τελευταία.
Ε ναι, πας μη Έλλην βάρβαρος.Ε ναι, είμαστε ακόμα στην εποχή του Λίθου (γνωρίζω πως το ρητό είναι μεταγενέστερο αλλά όχι, δεν είμαστε καν εκεί, θα ήταν πρόοδος, είμαστε πιο πίσω ακόμα).Εύγε στα ανοιχτά μυαλά!
Ειναι εκπληκτικο πως και ο Διευθυντης και ο Συλλογος αδυνατουν να πουν σε μια προταση τι εγινε και απερριψαν τον Αμιρ. Αρκουνται μονο στην αμυνα οτι δεν ειναι ρατσιστες λες και τα πομπώδη λογια μετρουν πιο πολυ απο τις πραγματικες πραξεις. Βεβαια στην Ελλαδα ειμαστε, αυτο πολλες φορες εχει αποδειχτει οτι ισχυει τελικα...
1) Αν υπήρχε θέμα ρατσισμού, δε θα οριζόταν σημαιοφόρος μαθητής αλβανικής καταγωγής μετά τη δεύτερη κλήρωση.2) Είχα την τύχη να εργαστώ τη χρονιά 2016-17 στο 6ο ΔΣ Δάφνης και, έχοντας πείρα από 30 σχολεία και διευθύνσεις, θεωρώ ότι ο διευθυντής του είναι ίσως ο καλύτερος με τον οποίο έχω συνεργαστεί. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι ο συγκεκριμένος άξιος και ικανότατος άνθρωπος κατηγορείται με αυτό τον τρόπο ύστερα από όσα έχει προσφέρει στην εκπαίδευση.
Μπράβο του και οκ σε πιστεύουμε. Όμως βλέπεις τι έγινε. Άρα κάτι δεν πάει καλά. Πρόσφατα ο Διευθυντής που με το ζόρι τον βρήκαν αρκέστηκε αμυντικά σε μία αόριστη δήλωση "δεν είμαστε ρατσιστές, θα μάθετε τι έγινε". Και τώρα ο Σύλλογος Γονέων βγάζει μία χαζή γενική ανακοίνωση που δεν ξεκαθαρίζει τι συνέβη και ποια η στάση του στην ουσία - είναι σε άμυνα. Λυπάμαι αλλά εαν τους αδικούμε και αυτοί εξακολουθούν να μην λένε τίποτα, τότε καλά να πάθουν. Εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν. Δικαίως τους βρίζει η μισή Ελλάδα. Εαν θέλουν να πάρουμε πίσω τις κατηγορίες να δώσουν μία πειστική απάντηση και να μην παραπονιούνται!Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, κάποτε θα πρέπει κάτι να πουν. Αλήθεια, τι νόμιζαν? Πως το Υπουργείο θα το άφηνε έτσι να περάσει ενώ υπήρξε παράβαση των νέων κανόνων που έθεσε? Ή περίμεναν τα ΜΜΕ να το περάσουν 2 λεπτά το θέμα στο ντούκου? Έλεος!
Δικαίως τους βρίζει η μισή Ελλάδα ? τί λες..δηλαδή,σχηματίζεις μια γνώμη για ένα θέμα για το οποίο ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ποιά είναι η αλήθεια,και αυτό μας λες πως σου δίνει το δικαίωμα να βρίζεις κάποιον και να τον καταδικάζεις. Και έχεις και την απαίτηση να πάρεις μια πειστική απάντηση στα μέτρα σου,μιας και η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων δεν σου αρκεί (δλδ όλοι οι γονείς σε εκείνο το δημοτικό είναι ψεύτες) όπως και η ανακοίνωση του διευθυντή,που τη θεωρείς ελλειπή.Δηλαδή,ενώ εκκρεμεί πειθαρχική διαδικασία εσύ απαιτείς λεπτομέρειες (που αν τις αναφέρει δημόσια υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μπλέξει ακόμα χειρότερα), να σου δώσει αναφορά σαν λέμε. Εφόσον η μισή Ελλάδα θεωρεί οτι τον βρίζει δικαίως τότε δικαίως σου λέω και εγώ είμαστε στον πάτο της παρακμής.Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος,δεν διαφέρετε σε τίποτα απο αυτούς που βρίζετε.
Δεν το ξέρεις Εύη; Ο κόσμος, ειδικά ο Έλληνας, στήνει λαϊκά δικαστήρια με ένα ατόπημα (το οποίο δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε*), αγνοώντας ότι καλό και αν έκανε ο "στόχος".*Δεν ξέρουμε τι έγινε και καλό θα ήταν να βγάλει μια ανακοίνωση ο διευθυντής καθώς αυτή την στιγμή το όνομα του στοχοποιείται και κανενός άλλου. Θα κάνω μια εικασία και θα πω ότι μάλλον τον πιέσανε απ' το Σύλλογο Γονέων κ Κηδεμόνων να ακυρώσει τον Αμίρ γιατί είναι μουσουλμάνος. Και θέλω να πιστεύω πως το έκανε με μισή καρδιά ο διευθυντής, αν και ως διευθυντής έπρεπε να πράξει όπως εκείνος θεωρούσε καλύτερα. Υποθέσεις κάνω.
Ο διευθυντής του σχολείου είχε πει στο LIFO.gr τη Δευτέρα «Δεν είμαστε ρατσιστές».Λυπάμαι πάρα πολύ και με ιδιαιτέρως δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώνω ότι τελικά είσαστε και παραείσαστε ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ! Δεν το περίμενα αυτό από τον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων. Καλό θα είναι να μάθουμε από πόσα μέλη (αριθμητικά) απαρτίζεται ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου, όπως και ονομαστικά ποιός γονέας είναι ο/η πρόεδρος του (είναι υποχρέωση του/της προέδρου να εμφανίζεται και δημοσίως όταν και αν ζητηθεί). Δυστυχώς, είναι συχνό το φαινόμενο είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονέων, είτε λόγω αδιαφορίας οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων των εκάστοτε σχολείων, ειδικά των μεγάλων αστικών κέντρων, να απαρτίζονται από πολύ μικρό αριθμό μελών οι αποφάσεις των οποίων ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν την πλειοψηφική-ρεαλιστική άποψη του πραγματικού συνόλου των γονέων. Για την συγκεκριμένο γεγονός σχετικά με τον Αμίρ, εξακολουθεί, κάτι να μη μου πηγαίνει καλά. Κάτι δεν πάει καλά. Μου είναι αδιανόητο ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων ενός δημοτικού σχολείο, άρα και ηλικιακά ανθρώπων νέων, να υιοθετεί αυτή την συμπεριφορά και να στηρίζει τον διευθυντή. Επίσης να σημειωθεί σε ό,τι αφορά τον σύλλογο διδασκόντων, για όσους γνωρίζουν..., ότι ο εκάστοτε σχολικός διευθυντής του εκάστοτε δημόσιου σχολείου (δημοτικού, γυμνάσιου, λυκείου), άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ασκήσει ιδιαίτερη πίεση στο διδακτικό προσωπικό είτε μεμονωμένα, είτε συλλογικά μέσω κανονισμών και εγκυκλίων με την εξουσία που ο νόμος του δίνει.Αυτό το γνωρίζω πολύ καλά από φίλους μου καθηγητές και δασκάλους που μου έχουν περιγράψει απίστευτα περιστατικά, κυρίως σε ό,τι αφορούσαν καταστάσεις που οι διευθυντές ήθελα να καλύψουν την θέση τους για λάθος προσωπικούς τους χειρισμούς τους και αποφάσεις.Και όπως λέει η σοφή παροιμία: «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!...». (Βλέπε σχολικό διευθυντή και πρόεδρο συλλόγου γονέων & κηδεμόνων).
Μην λυπασαι και πολυ, φανηκε απ την αρχη τι ειναι πιθανον (ας δωσουν μια πειστικη δικαιολογια αν θελουν να παψουν ναναι στο στοχαστρο των βρισιδιων των μισων Ελληνων αυτη την στιγμη). Επισης η νεα ηλικια των γονεων ας μην σου ειναι αδιανοητο. Τετοια θεματα δεν εχουν ηλικιακα ορια. Ο Διευθυντης ειχε πει με το ζορι πως δεν ειναι ρατσιστες και πως θα μαθαιναμε τι συνεβη. Και βγαλαν μια αοριστη ανακοινωση διχως να εξηγουν τιποτα και που το περιεχομενο της φασκει και αντιφασκει και δεν αντιστοιχει σε καμια πραξη. Επισης σιγα μην βγει κανας Προεδρος να πει κατι. Με τι μουτρα? Οσο για το ποσοι ειναι στο Συλλογο, πλεον ασημαντο ειναι. Και τα μη μελη θα ξερουν τι συνεβη και σιγουρα βλεπουν τι κραξιμο πεφτει. Αφου δεν λεει κανεις τιποτα, φταινε και αυτοι λιγο....οι μειοψηφιες οπως παντα δυνατες...
Επειδή βλέπω πολλές αρνητικές και δεν ξέρω γιατί. Ίσως παρεξηγήθηκα, ίσως δεν έγινα κατανοητός, ίσως πάλι ναι, να τονίσω και να σημειώσω ότι δεν δικαιολογώ κανέναν. Είμαι υπέρ του Αμίρ και του κάθε Αμίρ.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις. Πηγή: www.lifo.grΝαι, το είδαμε...