Πολύ μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Κυριακής σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους και σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής καίγονται σπίτια, ενώ υπήρξαν εγκλωβισμένοι κάτοικοι σε σπίτια που ευτυχώς απεγκλωβίστηκαν έγκαιρα.

 

Ήδη η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Καπανδρίτι. Ο υποστράτηγος Κ. Γιόβας, αξιωματικός της Πυροσβεστικής, που συντόνιζε την κατάσβεση, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 

Η φωτιά έχει επεκταθεί και σε δεύτερο οικισμό του Καλάμου από άλλη πλευρά, καθώς η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη, ενώ ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως υπάρξει προληπτική εκκένωση όλης της περιοχής.

 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι τεράστια και έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και παιδικές κατασκηνώσεις που εκκενώθηκαν χωρίς πρόβλημα.

 

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και δύο εναέρια μέσα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.


Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

 

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Ζάκυνθο

 

Παράλληλα, περισσότερα από δέκα είναι πλέον τα ενεργά μέτωπα φωτιάς στη Ζάκυνθο, που καίγεται για τρίτη ημέρα, καθώς πριν λίγη ώρα μια νέα πυρκαγιά έκανε την εμφάνιση της, αυτή τη φορά σε δάσος στο χωριό Καλαμάκι. Στην φωτιά έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου.


Σήμερα έφτασαν στο νησί ακόμα 6 οχήματα με 20 άντρες, για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η πυροσβεστική δύναμη στη Ζάκυνθο και από άλλες περιοχές της χώρας.