Απεργία της ΓΣΕΕ

Η ΑΕΠΙ απαντά μετά τις αποκαλύψεις: Έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του ΔΣ

Η ΑΕΠΙ απαντά μετά τις αποκαλύψεις: Έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του ΔΣ Facebook Twitter
0

Στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκάνδαλα εκατομμυρίων, τα οποία αποκαλύπτονται από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που έκαναν τον διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΑΕΠΙ, απαντά με σημερινή της ανακοίνωση η εταιρία.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΕΠΙ, έχει εκτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στους δημιουργούς, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του ΔΣ. Προσθέτει επίσης ότι θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες όσα διακινούνται εις βάρος της.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το πόρισμα αποκάλυψε σκανδαλώδεις μισθούς των μελών του ΔΣ, από ποσά που φέρεται να είχαν εισπραχθεί, αλλά δεν είχαν φτάσει στους δικαιούχους - στοιχεία από το πόρισμα, που είχε δημοσιεύσει το tvxs.gr, ανέφεραν πως η ΑΕΠΙ φέρεται να έδινε μισθό 52.000 ευρώ τον μήνα στον διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ τα αδιανέμητα δικαιώματα στους δημιουργούς ήταν ύψους 42 εκ. ευρώ. Ο έλεγχος αφορά στην περίοδο 2011-2014. Σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών λογιστών, τα κεφάλαια της εταιρίας φέρεται να  ήταν αρνητικά, τουλάχιστον από το 2011 και το 2014 η αρνητική καθαρή θέση έφθανε σχεδόν τα 20 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι χτες το υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποίησε πως με πρωτοβουλία της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου αποστέλλεται στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ, για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΕΠΙ:

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες με τη «δημοσιοποίηση» της "έκθεσης" της ΕΥ η ΑΕΠΙ ενημερώνει για τα εξής:

  • Οποιεσδήποτε "εκθέσεις" έχουν κυκλοφορήσει και δει το φως της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν την πλήρη και πραγματική εικόνα της εταιρίας σήμερα και την σταθερή προοπτική βιωσιμότητάς της
  • Δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση της ΑΕΠΙ σε κανένα δημιουργό-μέλος της. Η εταιρία έχει εκτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στους δημιουργούς.
  • Για την εξετασθείσα περίοδο του 2014 η εταιρία τιμολόγησε 32,5 εκατ. € και διένειμε 36,0 εκατ. €, παράλληλα στη χρήση 2015 τιμολόγησε 28,6 εκατ. € και διένειμε 29,4 εκατ. € ενώ το 2016 τιμολόγησε 26,7 εκατ. € και διένειμε 27,8 εκατ. €.
  • Περαιτέρω, τα τελευταία χρόνια έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του ΔΣ.
  • Η ΑΕΠΙ θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες όσα διακινούνται εις βάρος της.»
Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM