Αλεξιάδης: Μαζέψτε αποδείξεις μέχρι να έρθει η διάταξη για το πλαστικό χρήμα

Αλεξιάδης: Μαζέψτε αποδείξεις μέχρι να έρθει η διάταξη για το πλαστικό χρήμα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώνουν φέτος τις αποδείξεις τους, μέχρι να έλθει η διάταξη που θα συνδέει το χτίσιμο του αφορολόγητου με τη χρήση κάρτας, δήλωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Όπως είπε στον Αντ1 ο υπουργός, δεν θα χρειάζεται να μαζεύουν τότε τις χάρτινες αποδείξεις, καθώς θα χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα και σημείωσε ότι δεν μπορεί να χρεώνουν επιπλέον κόστος κάρτας, φέροντας μάλιστα ως παράδειγμα τα ΕΛΤΑ. Ακόμη κάλεσε τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες για τη χρήση POS.

Σχετικά με τις φορολογικές κλίμακες σημείωσε πως για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, λόγω τεκμηρίων, ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες, υποστήριξε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

    «Υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος στα υψηλά, από τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις».

   Απηύθυνε έκκληση για διάλογο στους αγρότες, λέγοντας: «Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες». Πρόσθεσε ότι δεν μπορώ να ακούει «για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση. Στις 12.000 που έχουν αίτημα οι αγρότες, αντιστοιχεί στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, κάτι που σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους».

   «Η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

   Αναφερόμενος, στο ζήτημα της φορολόγησης καπνού, αλκοόλ και πετρελαίου, σημείωσε: «έχουμε ήδη δεδομένα ότι για την αύξησή της και πήραμε το μάθημά μας» εννοώντας τη χαμηλή εισπραξιμότητα και τη φοροδιαφυγή και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε τη λογική: φόροι, φόροι, φόροι, αλλά να έχουμε εισπραξιμότητα από αυτούς που έχουμε».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM